Επανακυκλοφορεί το iPhone 4

0

Έντονη φημολογία διακινείται τελευταία γύρω από την Apple, η οποία φέρεται να απεργάζεται ένα σχέδιο επαναφοράς στην αγορά ενός παλιού μοντέλου iPhone. Ο λόγος για το iPhone 4 που κυκλοφόρησε πριν από τέσσερα χρόνια και φυσικά σήμερα έχει καταργηθεί. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το iPhone 4 θα διατεθεί μόνο στις αγορές της Ινδονησίας, της Ινδίας και της Βραζιλίας (που θεωρούνται “αναδυόμενες” αγορές).

iPhone4s_3up_Photo_Siri_Sprgbd_PRINT

Αυτή (θα) είναι η πρώτη φορά που η Apple ξαναθέτει σε κυκλοφορία μοντέλο που έχει αποσυρθεί και ήδη πολλοί είναι αυτοί που επισημαίνουν ότι η κίνηση συνιστά την παραδοχή από πλευράς της Apple, ότι το iPhone 5c (το “φτηνό” τηλέφωνο της Apple) έχει αποτύχει. Το 4 θα ξαναβγεί στην αγορά στην τιμή των 320 δολαρίων και στοχεύει να φέρει στην Apple πελάτες από τις αναδυόμενες αγορές – να κάνει, δηλαδή, ό,τι δεν μπόρεσε να κάνει το 5C.

Tα υπέρ και τα κατά 

Η Apple εκτιμά ότι στις αγορές, στις οποίες θα διαθέσει το 4 οι χρήστες κινητών τηλεφώνων επιθυμούν να έχουν τεχνολογικά προηγμένα τηλέφωνα, ωστόσο είναι fan και της “μάρκας”. Η τιμή των 320 δολαρίων θεωρείται ικανοποιητική για το κοινό στο οποίο απευθύνονται τα τηλέφωνα, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι στις συγκεκριμένες αγορές οι χρήστες κινητής τηλεφωνίας επιλέγουν να αγοράσουν συσκευή τοις μετρητοίς καθώς τα συμβόλαια δεν είναι διαδεδομένα.

Υπολογίζεται ότι στις τρεις χώρες όπου θα κυκλοφορήσει το iPhone 4, μέσα στο 2014 θα πουληθούν πάνω από 300 εκ έξυπνα τηλέφωνα, ενώ το iphone 5c δεν μπορεί να διεκδικήσει μερίδιο από αυτή την αγορά καθώς εκτιμήθηκε (από τους καταναλωτές) ως πολύ ακριβό σε σχέση με τα assets του.

Το μεγάλο μειονέκτημα, που καθιστά την κίνηση της Apple επισφαλή είναι το γεγονός ότι το iPhone 4 δεν υποστηρίζει λογισμικό iOS 7, αλλά iOS 6 κάτι που επισημαίνει την παλαιότητά του και ενδεχομένως να μην γίνει ούτε αυτό επιθυμητό από τους καταναλωτές. Επίσης σε αυτές τις αγορές η Apple έχει να ανταγωνιστεί πολλές εταιρείες που διαθέτουν πλέον smartphones σε πολύ χαμηλές τιμές. Επομένως οι καταναλωτές θα έρθουν αντιμέτωποι με το δίλημμα: ένα “γερασμένο iPhone ή ένα λιγότερο διάσημο αλλά σύγχρονο smartphone”

Share.

Leave A Reply