Ετοιμάζεται και ο διαγωνισμός για το φάσμα των 3,4 GHz

0

Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του έχει θέσει το διαγωνισμό για την απόδοση φάσματος στα 3,4 GHz η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Germany's First Auction Of New Mobile Frequencies

Σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή έχει ενημερώσει το υπουργείο Υποδομών σχετικά και αναμένει το πράσινο φως για να προχωρήσει. Από τη στιγμή που θα το πάρει, άμεσα είναι σε θέση να αναρτήσει σε δημόσια διαβούλευση το τεύχος προκήρυξης της διαδικασίας. Πρόκειται για δημοπρασία για την παραχώρηση 6 αδειών. Στην προκαταρτική δημόσια διαβούλευση για το θέμα συμμετείχαν οι ΟΤΕ, η Graig Wireless  και η Wind, ωστόσο δεν αποκλείεται στη δημοπρασία εν τέλει να πάρουν μέρος και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας καθώς το συγκεκριμένο φάσμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε υπηρεσίες LTE.

Με βάση τον προγραμματισμό της ΕΕΤΤ η δημοπρασία μπορεί να εξελιχθεί τέλος Μαρτίου ή τον Απρίλιο. 


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply