Το αμερικανικό Πεντάγωνο σώζει τη Blackberry

0

Κι όμως ο τίτλος του post είναι πέρα για πέρα αληθινός. Η είδηση δημοσιεύεται στη Huffington Post και όντως το Αμερικανικό Πεντάγωνο σώζει την Blackberry αφού ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει περίπου 80.000 συσκευές της σε ένα νέο ασύρματο δίκτυο επικοινωνίας που πρόκειται να εγκαταστήσει.

blackberry-announcement

H πορεία της Blackberry είναι πλέον τουλάχιστον μη ελπιδοφόρα, ειδικά συγκριτικά με το iOS και το Android, έναντι των οποίων έχει χάσει πολύ έδαφος, παρά το γεγονός ότι υπήρξε η πρωτοπόρος κατασκευάστρια “έξυπνου” λογισμικού.

Πέρα από την οικονομική ενίσχυση που θα λάβει η Blackeberry από την αμερικανική κυβέρνηση -λόγω της αγοράς των συσκευών- η συνεργασία αυτή προσθέτει πολλά credits και στη βελτίωση της έξωθεν εικόνας της, καθώς η θέση του Πενταγώνου είναι ότι την επέλεξε για το νέο δίκτυο του καθώς το λογισμικό της θεωρείται ασφαλέστερο έναντι των iOS και Android. Στο ρεπορτάζ της Huff Post σημειώνεται οτι η Blackberry δεν είναι στόχος της NSA, ενώ να θυμίσουμε ότι το “πρόσωπο της Blackberry” είναι άτυπα ο Barak Obama, που έχει εκφράσει δημόσια την αγάπη του για τη συγκεκριμένη συσκευή.

Αυτή η νέα συνεργασία της Blackberry πάντως ανέβασε τις μετοχές της εταιρείας κυριολεκτικά και μεταφορικά, ενώ ήδη κυκλοφόρησαν και σχόλια που προτρέπουν -ειρωνικά- την αμερικανική κυβέρνηση να χρηματοδοτήσει την κατασκευή του Blackphone (του “αόρατου” από τους κατασκόπους τηλεφώνου), εφόσον ενδιαφέρεται τόσο πολύ για την κυβερνοασφάλεια.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply