Στην αδυναμία να τηρηθούν οι διαδικασίες της Βουλής κόλλησε αυτή τη φορά η  προσπάθεια να προχωρήσει η αδειοδότηση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας με γρηγορότερο ρυθμό.

41883489

Το υπουργείο Υποδομών κατέθεσε τροπολογία στο νομοσχέδιο για την Εθνική Αρχή Συντονισμού Πτήσεων με νέες ρυθμίσεις, βάσει των οποίων παρατείνεται η προθεσμία για την αδειοδότηση των υφιστάμενων κεραιών και τροποποιείται μερικώς η διαδικασία, αλλά αποσύρθηκε ως εκπρόθεσμη και θα χρειασθεί να κατατεθεί εκ νέου.

Στην αιτιολογική έκθεση που συνοδεύει την εν λόγω τροπολογία ομολογείται  η αποτυχία της διοίκησης να διεκπεραιώσει τη διαδικασία (όπως και άλλες βεβαίως). Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα η προθεσμία μέχρι την 7/3/2014 «αποδεικνύεται πρακτικά ανεφάρμοστη λόγω των μακρών καθυστερήσεων που παρατηρούνται σε συναρμόδιες υπηρεσίες – πολεοδομίες, δασικές υπηρεσίες, αρχαιολογίες κ.λ.π.) οι οποίες καθιστούν εξαιρετικά χρονοβόρα τη συγκέντρωση όλων των απαιτούμενων δικαιολογητικών και εγγράφων από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) προκειμένου να εκδοθούν οι προβλεπόμενες άδειες».

Στο ίδιο έγγραφο σημειώνεται ότι εκκρεμούν περίπου 5.000 αιτήσεις για υφιστάμενες κατασκευές στην ΕΕΤΤ οι οποίες απαιτούν αρκετό χρόνο για τη διεκπεραίωση και τελική αδειοδότησή τους. Τα στελέχη της κινητής εκτιμούν ότι οι υφιστάμενες κεραίες που πρέπει να λάβουν την πλήρη άδεια είναι περί τις 4.000, ενώ παράλληλα εκκρεμεί η αδειοδότηση και περίπου 200 νέων κεραιών.

Η νέα προθεσμία που δίνεται είναι μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου 2015, ενώ μια βασική αλλαγή στη διαδικασία είναι ότι ο Περιφερειάρχης αντικαθίσταται από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης σε περίπτωση κατάθεσης προσφυγών κατά των αποφάσεων πολεοδομικών αρχών. Σύμφωνα με την αιτιολογική την προαναφερόμενη αλλαγή επιβάλουν «λόγοι ενιαίας εφαρμογής και αποφυγής έκδοσης αντιφατικών αποφάσεων


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Η Τέτη Ηγουμενίδη, μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΗΕΑ), είναι δημοσιογράφος του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Καλύπτει θέματα που σχετίζονται με τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευαστικές εταιρείες, τις εταιρείες real estate και γενικότερα την αγορά ακινήτων. Επίσης, ασχολείται με τις δραστηριότητες των υπουργείων Περιβάλλοντος, Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Εργάζεται στον έντυπο Τύπο χωρίς διακοπή από το 1990 (μεταξύ άλλων στις εφημερίδες Νίκη, Εξουσία και Ναυτεμπορική), και έχει συνεργαστεί με ιστοσελίδες, περιοδικά, και τον ραδιοφωνικό σταθμό Flash.

Leave A Reply