Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει το Kasperksy Lab καθώς κάτω από την αστερόσκονη των γιορτών βρίσκουν την ιδανική κρυψώνα οι hackers του internet που στοχεύουν στην υποκλοπή προσωπικών δεδομένων.

kaspersky-winity

Την περίοδο των εορτών διακινείται στο διαδίκτυο μεγάλος όγκος δεδομένων λόγω των ευχών και των μηνυμάτων που ανταλλάσσουν οι χρήστες, κυρίως στα κοινωνικά δίκτυα. Αυτό το traffic είναι η ιδανική συνθήκη για τους επίδοξους υποκλοπείς που βρίσκουν την ευκαιρία να αναρτήσουν  banners-παγίδες που οι χρήστες ξεγελιούνται και κλικάρουν με αποτέλεσμα να πέφτουν στην παγίδα.

Μαρτυρίες χρηστών αναφέρουν ότι παρατηρήθηκαν έως και banners διαφήμισης του iphone8, το οποίο φυσικά δεν υπάρχει!

Οι συμβουλές για αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων είναι φυσικά απλές και αναμενόμενες: Πρώτα από όλα οι χρήστες δεν πρέπει να αποκαλύπτουν πολλά στοιχεία της ταυτότητας ή των κωδικών τους στο internet. Φυσικά, επιβάλλεται η αποφυγή αναξιόπιστων ή έστω παράξενων σελίδων ή banners και όλα αυτά σε συνδυασμό με ένα καλό antivirus μπορούν να μας κρατήσουν μακριά από κακόβουλους χρήστες που στοχεύουν στην υποκλοπή.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply