Προς κατάργηση 15 έργα του προγράμματος Ψηφιακή Σύγκλιση

0

Σαφή προειδοποίηση για την τύχη 15 έργων του προγράμματος Ψηφιακή Σύγκλιση απηύθυνε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος (Ε.Π.) Ψηφιακή Σύγκλιση, η οποία εποπτεύεται πλέον από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνιών του υπουργείου Υποδομών και ενώ ήδη το εν λόγω πρόγραμμα έχει «ψαλιδιστεί».

ΕΠΨ

Όπως σημειώνει σε σχετική αναφορά της η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε.Π. Ψηφιακή Σύγκλιση «με σκοπό την διασφάλιση της ομαλής χρηματοδότησης της ενταγμένης πράξης εντός της επιλέξιμης περιόδου του ΕΣΠΑ, καλείται ο τελικός δικαιούχος (Κοινωνία της Πληροφορίας – ΚτΠ Α.Ε.) σε συνεργασία με τον φορέα του έργου, για την επίτευξη του κρίσιμου οροσήμου κάθε διακήρυξης. Σε περίπτωση μη κάλυψης του οροσήμου που τίθεται θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία ανάκλησης της απόφασης ένταξης της πράξης ή η τροποποίηση της πράξης χωρίς το συγκεκριμένο υποέργο στην περίπτωση που διασφαλίζεται ο ολοκληρωμένος χαρακτήρας της υπόλοιπης πράξης».

Στον κατάλογο με τα υποψήφια προς κατάργηση έργα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η Ανάπτυξη Ψηφιακού Μητρώου για τις Δικτυακές Υποδομές της χώρας, Ψηφιακές υπηρεσίες Επιτροπής Ανταγωνισμού, Εθνικό Ληξιαρχείο, Δημιουργία Ψηφιακού Μουσείου Ακρόπολης, Ανάπτυξη υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις με άξονες την ενοποίηση της πληροφοριακής υποδομής της Γενικής Γραμματείας Τουρισμού κ.α.

Σημειώνεται ότι στις 6 Δεκεμβρίου δημοσιεύτηκε η απόφαση της μείωσης του Προγράμματος Ψηφιακή Σύγκλιση με μεταφορά 255 εκατ. ευρώ προς το επιχειρησιακό πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα.

Με βάση επίσης τα επίσημα στοιχεία στις 5 Δεκεμβρίου 2013 ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ήταν 1,2 δις. ευρώ, οι ενταγμένες πράξεις 1,7 δις. ευρώ, ωστόσο οι νομικές πράξεις ήταν 788 εκατ. ευρώ και οι δαπάνες μόλις 521,5 εκατ. ευρώ.

Share.

Leave A Reply