Τα data πολυτιμότερα από το hardware

0

Περισσότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικές συσκευές αποθήκευσης και διακίνησης δεδομένων, θεωρούν ότι τα data είναι πολυτιμότερα από την ίδια τη συσκευή. 

cloud-data

Όσο περισσότερους χρήστες κερδίζουν οι ηλεκτρονικές συσκευές, τόσο πιο ελκυστικό γίνεται το περιεχόμενό τους για τους hackers οι οποίοι μπορούν να εκμεταλλευτούν τα δεδομένα ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή είτε για να τα πουλήσουν, είτε ακόμα και για να ζητήσουν λύτρα από τους ιδιοκτήτες τους.

Το 59% των ερωτηθέντων στη αντίστοιχη έρευνα απάντησαν ότι τα data της ηλεκτρονικής τους συσκευής είναι πολυτιμότερα από την ίδια τη συσκευή, ενώ 1 στους 5 που έχουν δεχθεί ηλεκτρονική επίθεση (hacking) δεν μπόρεσε να ανακτήσει πλήρη πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα του.

Η έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει τους υποστηρικτές της τεχνολογίας cloud, που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να αποθηκεύουν (και να διακινούν) δεδομένα στο “νέφος του διαδικτύου“, δηλαδή σε μια βάση που είναι προσβάσιμη από οποιαδήποτε συσκευή αλλά όχι σε συγκεκριμένη συσκευή.

(έρευνα: B2B International & Kaspersky Lab)

Share.

Leave A Reply