Συνάντηση Kroes-Χριστοφιλοπουλου ενόψει της Ελληνικής Προεδρίας

0

Με την Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ψηφιακή Ατζέντα Nellie Kroes συναντήθηκε στις Βρυξέλλες, η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο καθορισμός του πλαισίου συνεργασίας τους ενόψει της Ελληνικής Προεδρίας.

kroes-chistophilopoulou
Όπως είπε η υφυπουργός στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη ηλεκτρονικών υπηρεσιών που να εγγυώνται τη διαφάνεια, να καταπολεμούν τη διαφθορά και να μεγιστοποιούν τη συμμετοχή του πολίτη στην λήψη αποφάσεων. «Έχουμε ήδη έναν σημαντικό αριθμό προγραμμάτων, ορισμένα μάλιστα, όπως το “Διαύγεια”, έχουν κατοχυρωθεί ως καλές πρακτικές στην Ευρώπη. Διαμορφώνουμε τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης με τρόπο φιλικό προς το χρήστη, και προχωράμε στην άρση των διοικητικών βαρών των επιχειρήσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά η Υφυπουργός. Συμπλήρωσε ότι «η χώρα μας διαθέτει, υψηλού επιπέδου, ανθρώπινο δυναμικό στο τομέα της πληροφορικής. Είναι ανάγκη στην Ελλάδα και στην Ευρώπη να αξιοποιηθούν αυτοί οι νέοι επιστήμονες».

Από την πλευρά της, η Επίτροπος Kroes συμφώνησε στην ανάγκη να βρεθεί λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε να μη έχουμε μία χαμένη γενιά. Αναφέρθηκε επίσης στην προσδοκία δημιουργίας 1 εκ θέσεων εργασίας στο χώρο των ψηφιακών τεχνολογιών έως το 2015».

Share.

Leave A Reply