Στις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα αναφέρθηκαν οι επιχειρηματίες που συναντήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης 21/8, με  το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ, κ. Γιεργκ Άσμουσεν.

iDUHeIFjxVLY

Στο δείπνο παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θ. Βενιάμης, ο επιχειρηματίας Ευ. Μυτιληναίος, ο πρόεδρος του ΟΤΕ Μ. Τσάμαζ, ο εφοπλιστής Αχ. Κωνσταντακόπουλος και στελέχη τραπεζών.

Η υψηλή φορολόγηση, η έλλειψη ρευστότητας, τα υψηλά επιτόκια και το κόστος της ενεργείας αναφέρθηκαν  ως τα κυριότερα προσκόμματα στην ανάπτυξη, ενώ επισημάνθηκε  και η ανάγκη να καλλιεργηθεί κλίμα εμπιστοσύνης στη χώρα.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, εκτός από τους παραπάνω παράγοντες, ξεχώρισε και τη Ρύθμιση ως σημαντικό στοιχείο που επηρεάζει την ανάπτυξη,  ιδιαίτερα στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η ρύθμιση, με τον τρόπο που εφαρμόζεται στην Ελλάδα, δεν προωθεί τις επενδύσεις και δεν ευνοεί τους πολίτες, ως εκ τούτου είναι εμπόδιο στην εξέλιξη των τηλεπικοινωνιακών υποδομών της χώρας.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Leave A Reply