Αποζημίωση 1 δισ. ζητά η Vodafone από την Telecom Italia

0

Σύμφωνα με το Reuters η Vodafone κατέθεσε αγωγή κατά της Telecom Italia, ζητώντας αποζημίωση ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για ζημιές που προκλήθηκαν από την κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης του ιταλικού κολοσσού στην εθνική τηλεπικοινωνιακή αγορά σταθερής τηλεφωνίας. 

vf-vs-ti

Το αιτιολογικό της αγωγής βασίζεται στην εκτίμηση της Vodafone ότι η Telecom Italia τεχνηέντως μείωσε τις δυνατότητες ανάπτυξης της σταθερής τηλεφωνίας της Vodafone στην Ιταλική αγορά και την ανάγκασε να επωμιστεί υψηλά κόστη ώστε να μπορεί να συμμετέχει στον ανταγωνισμό.

Συγκεκριμένα, εκπρόσωπος της Vodafone ανέφερε την Κυριακή ότι, σύμφωνα με την πολιτική αγωγή  στο Μιλάνο, η Telecom Italia διέπραξε σειρά καταχρήσεων από το 2008 έως το 2013 “με πρόθεση και συνέπεια την παρεμπόδιση της ανάπτυξης του ανταγωνισμού στην αγορά σταθερών γραμμών της Ιταλίας”. 

Αν και η Telecom Italia απέρριψε τις κατηγορίες, δηλώνοντας σίγουρη ότι θα  αποδείξει την “ολοκληρωτική ορθότητα” της στάσης της, είναι ήδη επιβαρυμένη από απόφαση της επιτροπής ανταγωνισμού της Ιταλίας, που από τον περασμένο Μάιο, της έχει επιβάλει πρόστιμο ύψους 104 εκατ. ευρώ για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της  ως κάτοχος και διαχειρίστρια του μεγαλύτερου δικτύου σταθερής τηλεφωνίας στη χώρα. Και σε αυτή την απόφαση η Telecom Italia προτίθεται να ασκήσει έφεση. 

 

Share.

Leave A Reply