Τον κώδωνα του κινητού κρούουν οι πάροχοι στον Υπουργό

0

Οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην υλοποίηση του θεσμικού πλαισίου για τις Επικοινωνίες καθώς και ο επικείμενος διαγωνισμός απόδοσης του ψηφιακού μερίσματος στο τέλος του 2014 συζητήθηκαν σήμερα κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Ανάπτυξης και Υποδομών και των επικεφαλής των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

ypanyp

Σύμφωνα με πληροφορίες μόνον το 16% των αιτήσεων για αδειοδότηση κεραιών (και αναβάθμιση) έχει διεκπεραιωθεί ενώ ήδη έχουν παρέλθει οι πρώτοι πέντε μήνες του έτους. Αν συνεχιστεί ο ίδιος ρυθμός τα επενδυτικά πλάνα των εταιρειών κινητής θα παραμείνουν στα χαρτιά. Μεταξύ άλλων εκκρεμεί η έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης που θα ρυθμίζει τη συνεργασία μεταξύ των αρμοδίων φορέων  (υπηρεσίες δόμησης, δασαρχεία, υπουργείο Περιβάλλοντος κ.λ.π.).

Στη συνάντηση που διήρκεσε περίπου μια ώρα και είχε ζητηθεί από τις εταιρείες συμμετείχαν  ο υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Κ. Χατζηδάκης ο αναπληρωτής Στ. Καλογιάννης, ο γενικός γραμματέας Επικοινωνιών Μ. Δασκαλάκης και από την πλευρά της αγοράς ο  πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μ. Τσαμάζ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας Γ. Περσιάνης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wind Ελλάς, Ν. Ζαρκαλής και ο γενικός διευθυντής της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ) Γ. Στεφανόπουλος. 

Share.

Leave A Reply