Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων του 1ου κύκλου του Προγράμματος “egg”

0

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες προτάσεις από όλους τους κλάδους της οικονομίας υποβλήθηκαν στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας egg, που αποτελεί μια πρωτοβουλία εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της Eurobank και της μονάδας Corallia του Ερευνητικού Κέντρου “Αθηνά”.

egg eurobank corallia

Μετά από μια εντατική διαδικασία αξιολόγησης, η οποία διήρκησε συνολικά 4 εβδομάδες και ανέδειξε το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού των νέων επίδοξων επιχειρηματιών, προκρίθηκαν τελικά 22 επιχειρηματικές προτάσεις, κύριοι συντελεστές των οποίων θα ενταχθούν στον 1ο ετήσιο κύκλο του Προγράμματος και θα εγκατασταθούν στο κτήριο του egg εντός του Μαΐου, ώστε να ξεκινήσουν άμεσα την προσπάθεια να μετατρέψουν την επιχειρηματική τους «ιδέα» σε «πράξη».

«Σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι δεχθήκαμε από νέους ανθρώπους, εξαιρετικά ποιοτικές επιχειρηματικές προτάσεις για να ενταχθούν στο πρόγραμμα egg. Αυτό αποτελεί πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα για την προοπτική του «επιχειρείν» στη χώρα μας» ανέφερε ο κ. Βαγγέλης Κάββαλος, γενικός διευθυντής μικρών επιχειρήσεων στη Eurobank, ενώ ο κ. Σταύρος Ιωάννου, γενικός διευθυντής εργασιών, τεχνολογίας και οργάνωσης της Eurobank πρόσθεσε: «Η ανταπόκριση των νέων στην πρόσκληση για συμμετοχή στο πρόγραμμα egg, ήταν εντυπωσιακή και μας δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερο αίσθημα ευθύνης, να ανταποκριθούμε επάξια στις προσδοκίες των νεανικών επιχειρηματικών ομάδων που θα ενταχθούν στο egg , αλλά και να συνεχίσουμε την ευρύτερη αποστολή μας για την ανάδειξη της επιχειρηματικότητας ως σημαντικής διεξόδου από την κρίση».

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής του Corallia, καθ. Βασίλειος Μακιός τόνισε ότι: «Οι προτάσεις που δεχθήκαμε ήταν ιδιαίτερα αξιόλογες και όλες οι ομάδες υψηλότατου επιπέδου. Θα ήθελα από καρδιάς να συγχαρώ όλες τις ομάδες που συμμετείχαν και να παροτρύνω και να ενθαρρύνω και άλλους νέους και νέες να μπουν δυναμικά στον επιχειρηματικό στίβο».

Share.

Leave A Reply