Τρία smartphones που θα γίνουν δορυφόροι της γης, εκτοξεύτηκαν  την Κυριακή 21/4, στο πλαίσιο της αποστολής Orbital Science Corp ‘s Antares.

android-phonestat

Σκοπός του πειράματος είναι να αποδειχθεί εάν ένα κοινό smartphone, μπορεί να παίξει το ρόλο του υπολογιστή πτήσης ενός δορυφόρου χαμηλού κόστους.

Για τις ανάγκες του πειράματος τα στοιχεία κάθε ενός από τα τρία smartphones Google-HTC Nexus One, είναι εγκατεστημένα σε μια τυπική δομή κύβου (cubesat, όπως ονομάζεται από τη NASA), με πλευρά 10 περίπου εκατοστών.

Ο αντικειμενικός σκοπός, που έχει αναλάβει να εκπληρώσει, κάθε ένα από τα πειραματικά smartphones, είναι να αποστέλλει τακτικά πληροφορίες σχετικά με την λειτουργική του κατάσταση, όπως για παράδειγμα κατά πόσο επηρεάζεται από τις συνθήκες του διαστήματος, τις εναλλαγές θερμοκρασίας και την κοσμική ακτινοβολία. Ταυτόχρονα, οι συσκευές θα λαμβάνουν και θα αποστέλλουν φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης από τις κάμερές τους και θα τις αποστέλλουν στη βάση.

Η λογική στην οποία βασίζεται η αποστολή της NASA, είναι ότι ένα smartphone, περιέχει όλα τα βασικά στοιχεία που χρειάζεται ένας υπολογιστής πτήσης, όπως γυροσκόπια, διάφορους αισθητήρες, μικροεπεξεργαστή, μνήμη, δέκτη προσδιορισμού θέσης μέσω GPS, κάμερα υψηλής ανάλυσης και κυκλώματα λήψης-μετάδοσης.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply