Οριστικά τέλος στη εξαγορά της T-Mobile από την AT&T

0

Ένα μήνα σχεδόν μετά την προσωρινή απόσυρση του αιτήματος της AT&T για εξαγορά της T-Mobile USA, η πρώτη αποφάσισε τελικά να αποσύρει οριστικά το αίτημά της, βλέποντας ότι η Ρυθμιστική αρχή, καθώς και το Υπουργείο Δικαιοσύνης  που αποφάνθηκε ότι τη συγχώνευση “ως μη ωφέλιμη για τους καταναλωτές”, δεν σκοπεύουν να άρουν την αρνητική τους στάση.

Σε ανακοίνωσή της, η AT&T αναφέρει: “Οι ενέργειες της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών και του Υπουργείου Δικαιοσύνης να αναστείλει αυτή τη συναλλαγή, δεν αναστέλλουν την πραγματικότητα στην αμερικανική αγορά ασύρματων επικοινωνιών. Είναι μία από τις πιο ανταγωνιστικές βιομηχανίες του κόσμου με μία αυξανόμενη ανάγκη για περισσότερο φάσμα που δεν απελευθερώνεται και πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Ο συνδυασμός μεταξύ της AT&T και της T-Mobile USA θα προσέφερε μία ενδιάμεση λύση για την ανεπάρκεια φάσματος. Εφόσον τέτοια βήματα δεν γίνουν, τότε τις βλάβες θα υποστούν οι καταναλωτές και η αναγκαία επένδυση δεν θα πραγματοποιηθεί.”

Η ΑΤ&Τ πρέπει να καταβάλει στην Deutsche Telekom το ποσό που προβλέπεται από το μεταξύ τους συμφωνητικό σε περίπτωση ακύρωσης της συμφωνίας, ποσό που έχει ήδη κρατήσει στα ταμεία της γι αυτό το λόγο. Η ρήτρα αφορά ποσό $3 δισ. σε μετρητά, που αφορούν στην αποτυχία της εξαγοράς, καθώς και $1 δισ. επιπλέον που αφορά τη λογιστική αξία του φάσματος που κατέχει η  Τ-Mobile

Μετά την ανακοίνωση της οριστικής διάλυσης των διαπραγματεύσεων συγχώνευσης, η Μετοχή της AT&T έπεσε κατά 1%, ενώ η μετοχή της Sprint, (που σε περίπτωση συγχώνευσης των δύο εταιριών θα ήταν το No. 3 της αμερικανικής αγοράς) ανέβηκε κατά 7%


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply