Περισσότερα από 20 μεγάλα δημόσια έργα ΤΠΕ και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, συνολικού προϋπολογισμού 85 εκατομμυρίων ευρώ, πρόκειται να προκηρυχτούν άμεσα και μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου του 2012, όπως αποφασίστηκε σε συσκέψεις του Υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Παντελή Τζωρτζάκη με αρμόδιους φορείς.

Πρόκειται για καινοτόμα έργα προστιθέμενης αξίας, με μεγάλη σημασία για τη μεταρρύθμιση του Δημόσιου Τομέα, που θα χρηματοδοτηθούν από τα ΕΠ «Ψηφιακή Σύγκλιση» και «Διοικητική Μεταρρύθμιση».

Ανάμεσα σε αυτά, ξεχωρίζουν τα έργα του Υπουργείου Εσωτερικών για το Εθνικό Ληξιαρχείο που θα οδηγήσουν σε συνδυασμό με την υφιστάμενη υποδομή του Εθνικού Δημοτολογίου, στη συγκρότηση του Εθνικού Μητρώου Πολιτών, και τα οποία αποτελούν μέρος του ευρύτερου προγράμματος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την Ενιαία Διαχείριση Σχέσεων Κράτους Πολιτών και Επιχειρήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη, ότι, προωθούνται παράλληλα οι διαδικασίες έγκρισης χρηματοδότησης και η συγκρότηση των σχετικών διακομματικών επιτροπών, για την προκήρυξη και τη δημοπράτηση του έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ για τη μείωση του κόστους των επικοινωνιών κατά 50%.

Έργα – διαγωνισμοί που προγραμματίζεται να προκηρυχτούν μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2012 από την ΚτΠ ΑΕ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Μηχανογράφηση Ληξιαρχείων

2.327.160 €

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Υπηρεσίες δίωξης του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την προστασία της ασφάλειας των πολιτών και της υγιούς επιχειρηματικότητας (επαναπροκήρυξη)

2.744.825 €

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Σεισμολογικές Ηλεκτρονικές Υπηρεσίας Άμεσης Πληροφόρησης

7.110.000 €

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Ψηφιοποίηση Ληξιαρχικών Πράξεων Ληξιαρχείων στην Κεντρική Υποδομή

(5 προκηρύξεις)

31.564.000 €

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Πληροφοριακό Σύστημα Μητρώου Πολιτών

5.035.000 €

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Προμήθεια περιφερειακού εξοπλισμού για την υποστήριξη των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.

3.955.750 €

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Ανάπτυξη Εθνικού Συστήματος SafeSeaNet.

1.347.548 €

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Ανάπτυξη Εφαρμογής Πιστοποίησης και Ελέγχου των Ηλεκτρονικών Συστημάτων Κράτησης Θέσεων και Έκδοσης Εισιτηρίων και Αποδείξεων (ΗΣΚΘΕΕΑ) – Καταγραφής επιβαινόντων Ε/Γ πλοίων.

414.889 €

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Ανάπτυξη πλατφόρμας διαδραστικών ψηφιακών υπηρεσιών για την προβολή του πολιτιστικού περιεχομένου βιβλιοθηκών και μουσείων του Κοργιαλένειου Ιδρύματος και την ένταξή τους σε εκπαιδευτικές ψηφιακές εφαρμογές

408.859 €

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Απλοποίηση των Διαδικασιών των Διευθύνσεων της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης και Τεχνικών Έργων

829.020 €

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Απλοποίηση Διαδικασίας Χορήγησης Αντιγράφων Πρακτικών και Γνωμοδοτήσεων Συμβουλίων του Υπουργείου Πολιτισμού – Διάθεση Περιεχομένου μέσω Διαδικτύου

734.552 €


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply