Κριτική για τη διαχείριση της Ευρωπαικής οικονομικής κρίσης

0

 

Παρά την κρίση, οι ιδιώτες επενδυτές στην Ευρώπη εξακολουθούν να πιστεύουν στο νόμισμά τους

Οι περισσότεροι πιστεύουν στην συνέχιση της ύπαρξης του ευρώ. Αυτή η εμπιστοσύνη καταρρέει μόνο στις χώρες της κρίσης στην Πορτογαλία και την Ελλάδα. Αυτά είναι τα αποτελέσματα από μια διεθνή έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δέκα ευρωπαϊκές χώρες, συμπληρωματικά ως μέρος της έρευνας GfK Investment Barometer, που η GfK Verein διεξάγει τακτικά σε συνεργασία με την Wall Street Journal Europe. Διαπιστώθηκε ότι η κριτική των ιδιωτών έχει ιδιαίτερη σημασία για τον χειρισμό από τις κυβερνήσεις τους της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό θεωρεί ότι ο τρόπος διαχείρισης της κρίσης ήταν καλός ή πολύ καλός.

Σε γενικές γραμμές, μια θετική στάση απέναντι στο ευρώ ήταν πάνω απ ‘όλα κοινή μεταξύ των ανδρών, οι οποίοι εν γένει επιθυμούν να κρατήσουν το ενιαίο νόμισμα. Η εκπαίδευση διαδραματίζει επίσης έναν ρόλο, με αυτούς που υποστηρίζουν το ευρώ να είναι συνήθως οι πτυχιούχοι .

Η συσχέτιση αυτή είναι επίσης εμφανής στις χώρες εκείνες που θα μπορούσαν να ενταχθούν κάποια μέρα στο ευρώ (Πολωνία, Σουηδία και Ηνωμένο Βασίλειο), με καλύτερα εκπαιδευμένους ενήλικες πιο ανοικτούς στην εισαγωγή του ευρώ σε σχέση με άλλους.

 

Ανάμεσα στις χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα και δεν έχουν ως νόμισμα το ευρώ – η Σουηδία, η Πολωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο – το ποσοστό των ερωτηθέντων που είναι αδιάφοροι σχετικά με τον χειρισμό της κρίσης είναι σημαντικά υψηλότερο. Σε αυτές τις χώρες, οι ερωτώμενοι αισθάνονται λιγότερο επηρεασμένοι από την κρίση και δεν θέλουν να δουν το ευρώ ως νόμισμα της χώρας τους.

 


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply