Μια νέα έρευνα, που διενεργήθηκε από κοινού από την Ericsson, την Arthur D. Little και το Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας Chalmers σε 33 χώρες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), ποσοτικοποιεί το μεμονωμένο αντίκτυπο της ταχύτητας των ευρυζωνικών συνδέσεων, καταδεικνύοντας ότι ο διπλασιασμός της ταχύτητας ευρυζωνικότητας για την οικονομία οδηγεί στην αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,3%.

Η αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,3% στις περιοχές του ΟΟΣΑ είναι ισοδύναμη με 126 δισ. δολάρια. Αυτό το μέγεθος, αντιστοιχεί σε περισσότερο από το ένα έβδομο του μέσου ετήσιου ρυθμού αύξησης του ΟΟΣΑ κατά την τελευταία δεκαετία.

 

Η μελέτη δείχνει, επίσης, ότι ο επιπλέον διπλασιασμός της ταχύτητας μπορεί να αποφέρει αύξηση άνω του 0,3% (π.χ. ο τετραπλασιασμός της ταχύτητας ισούται με αύξηση 0,6% του ΑΕΠ).

Τόσο η διαθεσιμότητα της ευρυζωνικότητας και η ταχύτητα, αποτελούν ισχυρές κινητήριες δυνάμεις σε μια οικονομία. Πέρυσι, η Ericsson και η Arthur D. Little κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, για κάθε αύξηση κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες στη διείσδυση της ευρυζωνικότητας, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν αυξάνεται κατά 1%.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply