Κάτω από τη μέση της κατάταξης με τις χώρες του ΟΟΣΑ με τα υψηλότερα ποσοστά διείσδυσης των ευρυζωνικών συνδέσεων στο Διαδίκτυο παραμένει η Ελλάδα. Το αξιοσημείωτο είναι πως η Ελλάδα συνεχίζει να είναι από τα κράτη – μέλη του Οργανισμού με τους υψηλότερους ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης, αν και χωρίς αμφιβολία ο ρυθμός αύξησης έχει αρχίσει πλέον να επιβραδύνεται.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΟΟΣΑ που ανακοινώθηκαν επισήμως προιν από μερικές ημέρες, ο αριθμός των σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων στην Ελλάδα τον Ιούνιο του 2011 ήταν 2.349.878 με τον Οργανισμό να σημειώνει ότι τα νούμερα προήλθαν από κρατικές πηγές. Με βάση αυτό το νούμερο, η Ελλάδα παρουσιάζει ένα ποσοστό διείσδυσης της ευρυζωνικότητας στον πληθυσμό που διαμορφώνεται στο 20,8%, αρκετά πίσω από τον μέσο όρο που ανέρχεται σε 25,1%. Όμως, η χώρα μας, η οποία είναι στην 25η θέση μεταξύ 34 χωρών, παρουσίασε τον τέταρτο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης καθώς το ποσοστό διείσδυσης αυξήθηκε κατά 2,11 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον Ιούνιο του 2010. Σημειωτέον πως η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό διείσδυσης είναι η Ολλανδία με 38,5% και ακολουθεί η Ελβετία με 38,3%.
Ενδιαφέρον είναι πως η Ελλάδα έχει μεγαλύτερο αριθμό ευρυζωνικών συνδέσεων μέσω κινητών τηλεφώνων (mobile broadband) σε σχέση με εκείνο των σταθερών. Ενδεχομένως, αυτό, βέβαια, να οφείλεται και στο ότι ο τρόπος μέτρησης είναι διαφορετικός. Πάντως, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, ο αριθμός των κινητών ευρυζωνικών συνδέσεων ανέρχεται σε 3.391.905 με ένα ποσοστό διείσδυσης που διαμορφώνεται στο 30%. Ο μέσος όρος στον ΟΑΣΑ είναι στο 47,9%. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 27η θέση μεταξύ 34 χωρών, ενώ πρώτη είναι η Νότια Κορέα με ποσοστό διείσδυσης της κινητής ευρυζωνικότητας που ανέρχεται στο εντυπωσιακό 99,3%. Πρακτικά, αυτό συμβαίνει επειδή όλες οι συσκευές που διατίθενται στην Κορέα έχουν δυνατότητα πρόσβασης στο Διαδίκτυο.
Σε συνολικό επίπεδο, ο ΟΟΣΑ δίνει ιδιαίτερη προσοχή στις κινητές ευρυζωνικές συνδέσεις, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 26% σε ετήσια βάση και έφθασαν στα 590 εκατ. στο τέλος Ιουνίου. Αντίστοιχα, οι σταθερές ευρυζωνικές συνδέσεις είναι στα 309 εκατ. με τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης να διαμορφώνεται σε 5,83%.

 


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Leave A Reply