Παρασκευή, 31 Μαρτίου

Αιμίλιος Βουδούρης – Executive Director, Sales & Business Development Huawei Technologies SA

0

Με αφορμή την συμπλήρωση 10 ετών παρουσίας της Huawei στην Ευρώπη, μπορείτε να μας κάνετε ένα σύντομο απολογισμό;

Η Huawei εδώ και  μια δεκαετία συνδέει την Ευρώπη, και μέσα από την εμπιστοσύνη που της δείχνουν οι πελάτες και οι συνεργάτες της, αναδεικνύονται τα σημαντικά έργα και τεχνολογικά επιτεύγματα της εταιρείας. Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, η Huawei αποσκοπεί στην ενδυνάμωση, αλλά και την περεταίρω επέκταση των πελατειακών της σχέσεων, προσφέροντας καινοτόμες λύσεις που θα βοηθήσουν τους συνεργάτες της να επιτύχουν στην ψηφιακή εποχή. Στόχος μας είναι να υλοποιήσουμε το όραμά μας, που δεν είναι άλλο από την βελτίωση της καθημερινής ζωής μέσα από την επικοινωνία.

Μέσα από αφοσίωσή στην πελατοκεντρική καινοτομία και τη δημιουργία ισχυρών συνεργασιών, προσφέρει «απ’ άκρου εις άκρο» πλεονεκτήματα  στα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα, συσκευές και cloud computing. Η εταιρεία είναι δεσμευμένη στην δημιουργία της μέγιστης αξίας για τηλεπικοινωνιακούς παρόχους, επιχειρήσεις και καταναλωτές, μέσα από την παροχή ανταγωνιστικών λύσεων και υπηρεσιών.  Άλλωστε τα προϊόντα και οι λύσεις της Huawei επεκτείνονται σε περισσότερες από 140 χώρες, εξυπηρετώντας τις τηλεπικοινωνιακές ανάγκες του ενός τρίτου του παγκοσμίου πληθυσμού.

Η πορεία της στην Ευρώπη –μία άκρως ανταγωνιστική αγορά-, εξελίχθηκε ραγδαία. Ξεκινώντας από απλός προμηθευτής, γρήγορα αναδείχθηκε σε βασικό «παίκτη» στις τηλεπικοινωνίες της γηραιάς ηπείρου. Θα μπορούσα να πω ότι η Huawei μέσα από τις δραστηριότητες της κατά τη δεκαετή της παρουσία στην Ευρώπη, έχει δημιουργήσει πολλά και έχει επιτύχει πολλά, αλλά κυρίως έχει μάθει πολλά.

Πως θα αποτιμούσατε την μέχρι τώρα παρουσία σας στην Ελλάδα;

Η εταιρεία βρίσκεται στην Ελλάδα από το 2005, με την ίδρυση του γραφείου της στην Αθήνα και πλέον απασχολεί πάνω από 110 υπαλλήλους, εκ των οποίων περίπου το 80% είναι ‘Έλληνες.

Από την έναρξη λειτουργίας της στη χώρα μας, η Huawei έχει αναπτύξει ένα ισχυρό portfolio έργων στη χώρα μας, συνεργαζόμενη με όλους τους βασικούς παρόχους τηλεπικοινωνιών κινητούς και σταθερούς, εκτελώντας τις συμβάσεις που αναλαμβάνει με υποδειγματική ακρίβεια.

Επιπλέον, έχει κάνει αισθητή την παρουσία της στην ελληνική αγορά μέσα από τη διάθεση υπερσύγχρονων «έξυπνων» συσκευών που προσφέρουν υπηρεσίες σύγκλισης για τον τελικό χρήστη, οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή. Ήδη και οι τρείς βασικοί πάροχοι κινητής τηλεφωνίας, διαθέτουν «έξυπνες» συσκευές  της Huawei στην εγχώρια αγορά με μεγάλη αποδοχή από το ελληνικό κοινό. Η απήχηση των συσκευών, οφείλεται στον πραγματικά μοναδικό συνδυασμό υψηλής τεχνολογίας, με προσιτές τιμές.

Παράλληλα, εμπλουτίζει συνεχώς τα υπάρχοντα μοντέλα της εταιρείας με αρκετές ακόμη συσκευές όπως «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες, που αντιπροσωπεύουν άξια την τεχνολογία αιχμής που πρεσβεύει η Huawei. Η πλήρης γκάμα της Huawei, περιλαμβάνει προϊόντα ασύρματης διασύνδεσης, προϊόντα δικτύου, καθώς και εφαρμογές.

Η Huawei έχει κερδίσει θερμή αποδοχή από την Ελληνική αγορά και στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη της στη χώρα μέσα από μια σειρά επενδύσεων. Χάρη στο μεγάλο περιθώριο για ανάπτυξη που υπάρχει στις ελληνικές τηλεπικοινωνίες, η Huawei στοχεύει στην μελλοντική επέκταση των δραστηριοτήτων της.

Πως βλέπετε την πορεία εν μέσω κρίσης ;

Στη Huawei πιστεύουμε ότι η κρίση δεν αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη. Απλά επαναπροσδιορίζει τις αξίες σε διαφορετική βάση. Συνεπώς από τη στιγμή που στη φιλοσοφία της εταιρείας είναι να μεγιστοποιούμε τα οφέλη που προσφέρει η τεχνολογία αιχμής, ενώ παράλληλα περιορίζει τα λειτουργικά κόστη, θεωρούμε ότι θα συνεχίσουμε να αποτελούμε μία από τις βασικές επιλογές των πελατών μας, τόσο για το υπάρχον portfolio προϊόντων και λύσεων, όσο και το μελλοντικό μας .

Πιστοί στη δέσμευσή μας να προσφέρουμε υπηρεσίες επόμενης γενιάς στους πελάτες μας, βρισκόμαστε πλέον  σε θέση να παρέχουμε ολοκληρωμένες ευρυζωνικές υπηρεσίες, απευθείας σε εταιρείες και οργανισμούς κάθε μεγέθους μέσα από τον τομέα Huawei Enterprise. Επιπλέον, η Huawei είναι μία από τις πρώτες εταιρείες παγκοσμίως που πρωτοστατούν στην ανάπτυξη του Cloud Computing, ενώ ήδη εφαρμόζει τεχνολογίες Cloud σε πελάτες που επιθυμούν να αποκτήσουν μεγαλύτερο όγκο δεδομένων, με στόχο καλύτερες αποδόσεις δικτύων, ενώ παράλληλα θα επιτύχουν σημαντική μείωση στα λειτουργικά τους κόστη.

 Η Huawei έχει εφεύρει ή χρησιμοποιεί πολλές από τις νέες τεχνολογίες που αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο για συστήματα πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών επόμενης γενιάς. Έχει καταφέρει να αποτελεί κατευθυντήριο δύναμη στις εξελίξεις και την ανάπτυξη παγκοσμίων συστημάτων πιστοποίησης του κλάδου  ICT και θα συνεχίσει να το κάνει με εντατικούς ρυθμούς.

H άποψή μας είναι, πως ο αντίκτυπος της ψηφιακής επανάστασης πρόκειται να πολλαπλασιαστεί, καθώς δίκτυα τηλεπικοινωνίας και πληροφορικής λαμβάνουν ολοένα πιο βασικό ρόλο στην καθημερινότητα, και έτσι αποτελούν τον βασικότερο μοχλό ώθησης της οικονομίας.

Share.

Leave A Reply