Διαζύγιο ΕΕΤΕΠ – DIGEA λόγω ασυμφωνίας βαρών

0

Το διαζύγιό τους ανακοίνωσαν δημόσια η Ένωση Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας (ΕΕΤΕΠ) και η DIGEA, με τις αποφάσεις τώρα να επιστρέφουν στους αρμόδιους φορείς και στην κυβέρνηση που διαχρονικά δεν έχουν καταφέρει να δώσουν λύση στα προβλήματα των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών.

Η συγκατοίκηση άλλωστε επιβλήθηκε και όπως είναι γνωστό γάμος με το ζόρι δεν γίνεται…

Σε Ημερίδα για την Περιφερειακή Τηλεόραση το περασμένο Σάββατο, στη Λαμία, ο πάροχος δικτύου ο γενικός διευθυντής της DIGEA, Νίκος Μαστοράκης, εξέφρασε την επιθυμία να απαλλαγεί η DIGEA από το «βάρος», όπως το χαρακτήρισε, της μεταφοράς του σήματος όλων των Περιφερειακών Τηλεοπτικών Σταθμών.

«H DIGEA υποχρεώθηκε από την πολιτεία να αναλάβει τη μεταφορά αυτή. Εμείς βλέποντας το μοντέλο λειτουργίας μας, σας λέμε ότι αυτό είναι ζημιογόνο. Δεν επιθυμούμε να έχουμε αυτό το βάρος και αντί ευχαριστίες να ακούμε από πάνω και παράπονα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαστοράκης μιλώντας από το βήμα της Ημερίδας.

Παρουσία του προέδρου και του αντιπροέδρου του ΕΣΡ, Αθανασίου Κουτρομάνου και Ροδόλφου Μορώνη, και μέλους της Ολομέλειας της ΕΕΤΤ πρότεινε στην ΕΕΤΕΠ: «Ελάτε να πάμε μαζί στην ΕΕΤΤ και στο Υπουργείο για να δούμε πως μπορεί να γίνει αυτό και να αναλάβετε εσείς οι ίδιοι το κόστος του φάσματος. Σας έχουμε από καιρό ρίξει το γάντι».

Ο πρόεδρος της ΕΕΤΕΠ, Αντώνης Δημητρίου, παρουσία των μελών της, αποδέχθηκε την πρόταση της DIGEA για από κοινού μετάβαση στην ΕΕΤΤ και στο Υπουργείο για την προώθηση και υλοποίηση της πρότασης αυτής.

Σύμφωνα με την ΕΕΤΕΠ «αναζητούνται πλέον εναλλακτικές δυνατότητες εκπομπής του σήματός τους, όπως π.χ. με επί πληρωμή μέσω της ΕΡΤ, ώστε να απαλλαγεί η Περιφερειακή Τηλεόραση από τη «λεόντεια και καταχρηστική» σύμβαση, που πολλές φορές έχει καταγγείλει και που υποχρεώθηκε να υπογράψει με την DIGEA το 2014 μη έχοντας άλλη επιλογή, για να εκπέμπει την επόμενη μέρα».

Όπως προσθέτει στη σχετική της ανακοίνωση η ΕΕΤΕΠ «η ευθύνη τώρα περνάει στην κυβέρνηση που καλείται να βρει λύση ικανοποιώντας το κοινό πλέον αίτημα και της DIGEA και της Περιφερειακής Τηλεόρασης».

Ως προς τη διαδικασία της αδειοδότησης η ΕΕΤΕΠ πρότεινε την αντικατάσταση του ισχύοντος με το νόμο Παππά συστήματος πλειοδοτικού διαγωνισμού με ένα σύστημα αξιολόγησης στη βάση συνδυασμένων κριτηρίων μεταξύ των οποίων βαρύνουσα θέση θα έχει ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού. Τη θέση αυτή υποστήριξε η εκπρόσωπος της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, που δεσμεύτηκε ότι το κόμμα της θα την εφαρμόσει ως κυβέρνηση. Την ίδια ξεκάθαρη τοποθέτηση έκανε και η εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Κατερίνα Μπατζελή, όπως και ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Κώστας Μπασδέκης.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, παρέπεμψε στο ΕΣΡ για τον χρόνο αδειοδότησης τόνισε την ανάγκη η επόμενη ημέρα να οδηγήσει στην ύπαρξη βιώσιμων περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών με υποδομές, ικανό και καλά αμειβόμενο προσωπικό.

Share.

Comments are closed.