Αλλαγή φρουράς στην ΕΕΤΤ: αποχωρεί ο Δ. Τσαμάκης έρχεται ο Κ. Μασσέλος

0

Την εβδομάδα που μόλις αρχίζει, αναμένεται να γίνει στην ΕΕΤΤ η παράδοση – παραλαβή από τον Δημήτρη Τσαμάκη στον Κωνσταντίνο Μασσέλο. Η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για την τοποθέτηση του νέου προέδρου της Επιτροπής, δημοσιεύτηκε το βράδυ της Παρασκευής στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, και σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στα γραφεία της ΕΕΤΤ την προσεχή Πέμπτη.

Ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής θα βρεθεί αντιμέτωπος με παλιά και καινούργια «καυτά» θέματα για τα οποία θα κληθεί να λάβει αποφάσεις συνεπικουρούμενος από μια Ολομέλεια η οποία απαρτίζεται από νέα πρόσωπα.

costas-masselos

Το πρώτο άμεσο ζήτημα που αναμένεται να τεθεί τις επόμενες μέρες είναι η εξαγορά από την Vodafone της Cyta Ελλάδος και η ακολουθούμενη συγχώνευσή τους. Το θέμα θεωρείται εν πολλοίς τυπικό, ωστόσο, μένει να δούμε αν η ΕΕΤΤ θα εκφράσει έστω και επιφυλάξεις για τον περιορισμό του αριθμού των παρόχων που βρίσκεται σε εξέλιξη, με δεδομένο ότι επίκειται και η πώληση της Forthnet. Να σημειωθεί σχετικά ότι κλίμα κατά της ενοποίησης των παρόχων έχει επιχειρήσει να καλλιεργήσει η κυβέρνηση με σχετικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει στη Βουλή.

Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι στο μικροσκόπιο των υπηρεσιών της ΕΕΤΤ βρίσκονται μεταξύ άλλων και οι νέες ανακοινώσεις των Cosmote και Vodafone για αλλαγές στα τιμολογιακά τους πακέτα. Οι δύο εταιρείες υποχρεώθηκαν το προηγούμενο διάστημα να αποσύρουν σχετικό σχεδιασμό για αυξήσεις, καθώς βάσει του νέου κανονισμού Γενικών Αδειών οι πάροχοι δεν μπορούν να αλλάξουν τις τιμές σε εν ισχύ συμβόλαια.

Στα… συρτάρια της ΕΕΤΤ ο κ. Μασσέλος θα βρει εκκρεμότητες για την εφαρμογή της καθολικής υπηρεσίας, το θέμα των ενοποιημένων υπηρεσιών σταθερής και κινητής από την πλευρά του ΟΤΕ και την υπόθεση της καταγγελίας της Vodafone εναντίον Cosmote για κατάχρηση των όρων περί ανταγωνισμού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πόρισμα που έχει ετοιμάσει η υπηρεσία, ο ΟΤΕ βρίσκεται να έχει παραβιάσει διατάξεις της τηλεπικοινωνιακής νομοθεσίας και του καταλογίζεται πρόστιμο (της τάξεως του 1 εκατ. ευρώ) και της νομοθεσίας περί ανταγωνισμού, σε μικρότερο όμως βαθμό από ό,τι κατηγορείται από την Vodafone. Ειδικά για το τελευταίο θέμα με ενδιαφέρον αναμένεται το πώς θα το διαχειριστεί η νέα Ολομέλεια της ΕΕΤΤ. Πρόκειται για μια παλιά υπόθεση,  αφορά την κινητή τηλεφωνία η οποία δεν ρυθμίζεται, ενώ δύναται να προκαλέσει νέα «επεισόδια» μεταξύ των δύο εταιρειών και των μητρικών τους (Deutsche Telekom και όμιλος Vodafone).

Share.

Leave A Reply