Νέους δρόμους ακολουθεί η υπηρεσία χαρτών HERE

0

report

Μέσα στο πλαίσιο -μίας ακόμα- σαρωτικής αναδιοργάνωσης της Nokia μετά της εξαγορά του συνόλου της Alcatel Lucent, εντάσσονται οι διαδοχικές εκκαθαρίσεις των παράπλευρων δραστηριοτήτων που κατά τα λεγόμενα της διοίκησης δεν αποτελούν core business της εταιρίας. Άλλωστε πρόσφατα ο CEO Rajeev Suri  είχε δηλώσει με έμφαση ότι «Η ιστορία δεν πρέπει να επαναληφθεί» υπονοώντας ότι η Nokia Networks δεν είναι διατεθειμένη να χάσει τη μεγάλη ευκαιρία να βρει θέση στα ψηλά πατώματα της αγοράς.

Αυτή τη φορά σειρά στο ταμπλώ των εκκαθαρίσεων είχε η -πετυχημένη, αλλά μική σε κύκλο εργασιών- υπηρεσία χαρτών Here, η οποία πωλήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες έναντι 2.8 δισ. ευρώ σε μία κοινοπραξία γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών που περιλαμβάνει την BMW, την Audi και τη μητρική εταιρεία της Mercedes, Daimler.

Ίσως είναι η πρώτη φορά που υπηρεσίες πλοήγησης βρίσκονται σε απόλυτη επαφή με το χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, κάτι που οι κατασκευαστές όχι μόνο δεν το κρύβουν αλλά στο δελτίο τύπου που απέστειλαν αναφέρονται στη σημασία της εξαγοράς σημειώνοντας πως οι Here Maps μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για νέα συστήματα υποστήριξης που θα πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας, στο δρόμο για την πλήρως αυτόνομη οδήγηση.

Οι εξαιρετικής ακρίβειας ψηφιακοί χάρτες της Nokia θα αξιοποιηθούν και σε συνεργασία με δεδομένα πραγματικού χρόνου που θα συγκεντρώνονται από τους αισθητήρες των οχημάτων, με στόχο τη μεγαλύτερη οδική ασφάλεια αλλά και την ανάπτυξη καινοτόμων νέων προϊόντων και υπηρεσιών. 

Share.

Leave A Reply