Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με τον «γκουρού» της AI – Πώς θα επωφεληθεί η Ελλάδα

0

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που θα αναλάβει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σχέση με την Τεχνητή Νοημοσύνη εντός και εκτός Ελλάδος, συνομίλησε με τον ιδρυτή και CEO της DeepMind, Demis Hassabis – που θεωρείται μια από τις κορυφαίες προσωπικότητες διεθνώς στην ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δύο πλευρές συζήτησαν σε σχέση με τις εξελίξεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και την ανάγκη δημιουργίας ενός πλαισίου δεοντολογίας και ασφάλειας, που θα μειώνει τον αντίκτυπο των πιθανών κινδύνων και δεν θα περιορίσει την ανάπτυξη του συγκεκριμένου τομέα.

Όπως ανέφερε ο Hassabis, η χώρα μας μπορεί να επωφεληθεί από τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης και να αναδείξει τα πλεονεκτήματα της σε τομείς όπως η οικονομία, η παιδεία, ο τουρισμός, ο πολιτισμός και η αύξηση της παραγωγικότητας.

Ποιος είναι ο Demis Hassabis

Ο Ντέμης Χασάμπης, όπως αναφέρει και η Wikipedia, είναι Βρετανός ερευνητής τεχνητής νοημοσύνης, νευροεπιστήμονας, σχεδιαστής ηλεκτρονικών παιχνιδιών, επιχειρηματίας, και κορυφαίος παίκτης του σκάκι και του γκο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Είναι ευρύτερα γνωστός ως ένας από τους ιδρυτές της εταιρείας DeepMind, η οποία μετέπειτα αγοράστηκε από την Google όπου πλέον ο Χασάμπης εργάζεται. Για το έργο του έχει τιμηθεί έως τώρα με πλήθος βραβεύσεων.

Ο πατέρας του Χασάμπη είναι κυπριακής καταγωγής, ενώ η μητέρα του κινεζικής καταγωγής με προέλευση από την Σιγκαπούρη.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.