Ο Ελληνοκύπριος Παναή αφήνει την Microsoft και πάει στην Amazon

0

Ο Ελληνοκύπριος Panos Panay (Πάνος Παναή), ο πρώην επικεφαλής προϊόντων της Microsoft, εντάσσεται στο δυναμικό της Amazon. Σε σχετική ενημέρωση, ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Andy Jassy, ανακοίνωσε ότι ο Panay θα αντικαταστήσει τον απερχόμενο επικεφαλής hardware, Dave Limp, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που υπήρξαν μετά την ανακοίνωση της Microsoft για την αποχώρηση του Panay.

«Ως ένας σημαντικός δημιουργός προϊόντων και εφευρέτης που έχει βαθιά εμπειρία, τόσο στο υλικό όσο και στις ολοκληρωμένες υπηρεσίες, ο Panos θα είναι μια εξαιρετική προσθήκη στον οργανισμό των συσκευών και των υπηρεσιών μας», τόνισε ο Jassy σε ένα σημείωμα προς το προσωπικό της εταιρείας.

Ο Panay θα ξεκινήσει την Amazon στα τέλη Οκτωβρίου, με τον Limp να συνεργάζεται μαζί του για τους επόμενους δύο μήνες, ώστε να τον βοηθήσει να μεταβεί στο νέο του ρόλο. Ο Panay είχε εργαστεί στη Microsoft για σχεδόν 20 χρόνια, ως επικεφαλής μεγάλων έργων όπως η σειρά Microsoft Surface και το λειτουργικό σύστημα Windows. Ο επικεφαλής consumer marketing της Microsoft, Yusuf Mehdi, αναλαμβάνει τη θέση του Panay.

Εν τω μεταξύ, η Blue Origin, η διαστημική εταιρεία που ανήκει στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Amazon, Jeff Bezos, ανακοίνωσε ότι ο Limp αναλαμβάνει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου, κάτι που θα γίνει τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Ο Limp αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι παραιτήθηκε από τη θέση του τον Αύγουστο, όπου επέβλεπε τις συσκευές Echo και τον έξυπνο βοηθό Alexa.

«Γνωρίζω τον Pano χρόνια και πιστεύω ότι θα είναι μια εξαιρετική προσθήκη σε αυτόν τον οργανισμό», είπε ο Limp. «Είναι ένας παθιασμένος ηγέτης στα προϊόντα και ανυπομονώ να δω τι θα επινοήσετε όλοι μαζί. Θα δουλέψω μαζί του για τους επόμενους δύο μήνες για να διασφαλίσω μια ομαλή μετάβαση στα φθινοπωρινά λανσαρίσματα μας».

Η αποχώρηση του Panay από τη Microsoft ήταν ξαφνική. Έγινε λίγο πριν από την προγραμματισμένη εμφάνισή του στην εκδήλωση «Surface and AI» της εταιρείας, στις 21 Σεπτεμβρίου. Ο Limp, από την άλλη πλευρά, παρουσίασε την τελευταία προιοντική εκδήλωση της Amazon την περασμένη εβδομάδα.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.