Θα ξεπεράσει το όριο του 1 τρισ. ο όγκος των συναλλαγών ψηφιακού εμπορίου

0

Μια νέα μελέτη της Juniper Research διαπίστωσε ότι, μέχρι το επόμενο έτος, ο όγκος των συναλλαγών ψηφιακού εμπορίου θα φτάσει τα 1,08 τρισεκατομμύρια παγκοσμίως, παρουσιάζοντας αύξηση από τα 966 δισεκατομμύρια της φετινής χρονιάς – μια πολύ ισχυρή ανάπτυξη κατά 12% σε ένα μόνο έτος.

Η νέα μελέτη, η οποία καλύπτει τις ψηφιακές μεταφορές χρημάτων, τις αγορές ψηφιακών και φυσικών αγαθών, τις αγορές ψηφιακών εισιτηρίων, τις τραπεζικές συναλλαγές, τις πληρωμές μέσω NFC, τις πληρωμές με QR και τις πληρωμές λογαριασμών, διαπίστωσε ότι η ισχυρότερη ανάπτυξη θα σημειωθεί σε τρεις αγορές.

Συγκεκριμένα, οι τομείς με την υψηλότερη ανάπτυξη θα είναι οι πληρωμές μέσω NFC (κατά 30%), το digital ticketing (κατά 19%) και τα φυσικά είδη (κατά 12%).

Η έρευνα διαπίστωσε ότι οι πληρωμές NFC αυξάνονται, κάτι που ενισχύεται από την αυξανόμενη αποδοχή ανέπαφων πληρωμών. Η μετάβαση σε open-loop συστήματα πληρωμών, στο πλαίσιο της έκδοσης εισιτηρίων, είχε σημαντική επίδραση, ενισχύοντας την ευαισθητοποίηση σχετικά με τις ανέπαφες πληρωμές μεταξύ των δυνητικών χρηστών και αυξάνοντας την χρήση σε αγορές που προηγουμένως υστερούσαν, όπως οι ΗΠΑ και η Γερμανία.

Η έρευνα εντόπισε ότι με το αυξανόμενο κόστος ζωής που μειώνει το διαθέσιμο εισόδημα, οι πωλητές που δραστηριοποιούνται στο ψηφιακό εμπόριο καλούνται να διαφοροποιηθούν για να διατηρήσουν την ανάπτυξη. Ως εκ τούτου, η έρευνα συνιστά στους πωλητές που δραστηριοποιούνται σε άκρως ανταγωνιστικές αγορές, όπως η μεταφορά χρημάτων, να επικεντρωθούν στη μείωση του κόστους των πληρωμών, ως βασικό στοιχείο διαφοροποίησης.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.