NGMN Alliance: Η μετάβαση στο 6G απαιτεί εξέλιξη των παραδοσιακών μεθόδων

0

Η NGMN Alliance (Next Generation Mobile Networks Alliance) δημοσίευσε το «6G Position Statement: An Operator View», δείχνοντας το δρόμο προς το μέλλον των τηλεπικοινωνιακών δικτύων και αναφέροντας πως απαιτείται «προληπτική στάση», τονίζοντας την ανάγκη για ένα πρότυπο που θα προσφέρει εξέλιξη και δημιουργία αξίας.

«Η δημοσίευση μας παρέχει μια σαφή δήλωση προθέσεων από την κοινότητα των παρόχων, υποστηρίζοντας ότι ο παραδοσιακός τρόπος εισαγωγής μιας νέας γενιάς τεχνολογίας πρέπει να εξελιχθεί», δήλωσε ο Arash Ashouriha, Πρόεδρος του NGMN Alliance Board και SVP Group Technology της Deutsche Telekom. «Η NGMN δεσμεύεται να διασφαλίσει ότι το 6G θα αποφέρει απτά οφέλη στους τελικούς χρήστες, απλοποιώντας τις λειτουργίες του δικτύου και διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα, προσφέροντας ταυτόχρονα συναρπαστικές νέες εμπειρίες».

«Ό,τι κι αν γίνει, το 6G θα χτιστεί στα θεμέλια του 5G. Αυτή η δημοσίευση ρίχνει φως στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας, όσον αφορά στην παροχή συναρπαστικών νέων υπηρεσιών και δυνατοτήτων του 6G για τους τελικούς χρήστες», υπογράμμισε ο Luke Ibbetson, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της NGMN Alliance και Επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης της Vodafone. Ο ίδιος συμπλήρωσε πως ο οργανισμός υποστηρίζει μια «ανοιχτή, διαλειτουργική εγγενή cloud αρχιτεκτονική».

Η δημοσίευση καλύπτει τη θέση των παρόχων γύρω από βασικές απαιτήσεις και ζητήματα σχεδιασμού, όπως η απλοποίηση του δικτύου, η μείωση της ενέργειας, ο μετασχηματισμός μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, η προγνωστική διαχείριση, η ασφαλής και ανθεκτική υποδομή, τα παγκόσμια πρότυπα, η αναβάθμιση λογισμικού σε 6G. Παράλληλα, δεν υπάρχει «καμία εγγενής ανάγκη για ανανέωση υλικού, κανένας συμβιβασμός στις υπάρχουσες υπηρεσίες και η πρόσβαση σε κινητά, σταθερά και μη επίγεια δίκτυα».

Η NGMN Alliance «πιστεύει ότι το 6G είναι η εξέλιξη των δικτύων επικοινωνίας για τη δεκαετία του 2030, παρέχοντας συναρπαστικές νέες υπηρεσίες και δυνατότητες για τους πελάτες, διατηρώντας, παράλληλα, βασικές παροχές, όπως η φωνή. Το 6G θα βασιστεί και θα επεκταθεί πέρα από το υπάρχον οικοσύστημά του 5G για να προωθήσει νέες καινοτομίες που προσφέρουν αξία στους πελάτες και απλοποιούν τη λειτουργία του δικτύου».

Η NGMN υποστηρίζει ότι τα πρότυπα του 6G θα πρέπει να εναρμονιστούν παγκοσμίως, ότι «το 6G δεν πρέπει να ενεργοποιεί εγγενώς μια ανανέωση υλικού της υποδομής 5G RAN», ότι «η εισαγωγή του πρέπει να επιτρέπει την υλοποίηση ορισμένων σεναρίων μέσω software-based αναβαθμίσεων χαρακτηριστικών των υπαρχόντων στοιχείων δικτύου για την κάλυψη των απαιτήσεων του» και ότι το «6G δεν πρέπει να οδηγήσει σε υποβαθμισμένη απόδοση για εκείνους που χρησιμοποιούν δίκτυα 5G».

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την NGMN Alliance, «οι νέες δυνατότητες θα πρέπει να μπορούν να αναπτύσσονται όπως και όταν απαιτείται, χωρίς να διακυβεύονται οι υπάρχουσες βασικές υπηρεσίες συνδεσιμότητας, όπως η φωνή, το 6G θα πρέπει να καλύπτει αποδεδειγμένες ανάγκες πελατών σε κινητά, σταθερά και μη επίγεια δίκτυα, να διασφαλίζει τη διαλειτουργικότητα και τη συμβατότητα με το 5G και να ενσωματώνει μέτρα ασφαλείας για την προστασία από αναδυόμενες απειλές και ευπάθειες».


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.