Οι τεχνολογίες έφεραν νέα κόλπα στο NBA

0

Όπως τα πάντα στον παγκόσμιο αθλητισμό, έτσι και στο NBA, η κατάσταση εξελίσσεται και βελτιώνεται ολοένα και περισσότερο. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως όλα τα συμβόλαια των αθλητών αυξάνονται σε δυσθεώρητα ύψη. Για να φτάσουν όμως τα συμβόλαια των αθλητών σε τέτοιο επίπεδο, χρειάστηκε να εξελιχθεί το άθλημα, να αυξηθούν τα έσοδα από τα τηλεοπτικά και τα διαφημιστικά συμβόλαια των ομάδων και της λίγκας.

Στην εξέλιξη του αθλήματος συνέβαλλε στα μέγιστα και η εξέλιξη – χρησιμοποίηση της τεχνολογίας από τις ομάδες και τους αθλητές. Για παράδειγμα, το NBA χρησιμοποιεί τεχνολογία παρακολούθησης, όπως οι κάμερες SportVU, για να συλλέγουν δεδομένα για την κίνηση, την ταχύτητα, αλλά και την απόσταση των παικτών. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάλυση της απόδοσης των παικτών και τη λήψη στρατηγικών αποφάσεων.

Με βάση τα παραπάνω, αξίζει να αναφέρουμε πως οι παίκτες χρησιμοποιούν συχνά – πυκνά φορητές συσκευές, όπως έξυπνα ρολόγια και ιχνηλάτες γυμναστικής, για να παρακολουθούν την υγεία και την απόδοσή τους. Αυτές οι συσκευές μπορούν να παρακολουθούν μετρήσεις όπως ο καρδιακός ρυθμός, ο ύπνος και η σωματική δραστηριότητα.

Ακόμη, για να αυξηθούν τα διαφημιστικά και τα τηλεοπτικά έσοδα της λίγκας, αλλά και των συλλόγων, το NBA έβαλε στην καθημερινότητά του κάμερες υψηλής ταχύτητας για να απαθανατίσει κάθε στιγμή του αγώνα. Αυτό το υλικό μπορεί να συνεισφέρει στην ανάλυση της απόδοσης των παικτών ή να προσφέρει ακόμη μεγαλύτερο θέαμα στο τηλεοπτικό κοινό. Το NBA χρησιμοποιεί την τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αλληλεπιδράσει με τους θαυμαστές. Αυτό περιλαμβάνει την επίσημη εφαρμογή NBA, η οποία παρέχει ενημερώσεις παιχνιδιών, στατιστικά παικτών και πολλά άλλα. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιούνται για την κοινή χρήση σημαντικών στιγμιότυπων, την αλληλεπίδραση με τους θαυμαστές και την προώθηση του πρωταθλήματος.

Ακόμη, το 5G εφαρμόζεται στις αρένες του NBA για να παρέχει ταχύτερες και πιο αξιόπιστες συνδέσεις στο διαδίκτυο. Αυτό βελτιώνει την εμπειρία των θαυμαστών, επιτρέποντάς τους να δημοσιεύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να μεταδίδουν περιεχόμενο ή να ελέγχουν στατιστικά σε πραγματικό χρόνο.

Όλες οι παραπάνω τεχνολογίες θα χρησιμοποιηθούν και στην επερχόμενη σεζόν, που πρόκειται να εκκινήσει σε αρκετές, είναι η αλήθεια, εβδομάδες. Σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρείες και τις αποδόσεις, οι Ντένβερ Νάγκετς αποτελούν το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου σε απόδοση 5.75. Στη δεύτερη θέση των φαβορί ακολουθούν σε απόδοση 6.00 οι Σέλτικς, ενώ την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν σε απόδοση 7.00 οι Σανς.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

Comments are closed.