Στο Διοικητικό Συμβούλιο του SBC GREECE, του Συμβουλίου Αειφόρων Κτιρίων Ελλάδος, συμμετέχει πλέον η Schneider Electric με την εκλογή του Κωνσταντίνου Κατσακιώρη, Sustainability C-Level Consultant, ως αναπληρωματικό μέλος.

Παράλληλα, ο κ. Κατσακιώρης εξελέγη Πρόεδρος της Επιτροπής Διαβούλευσης & Προάσπισης. Στόχος της Επιτροπής είναι η εκπροσώπηση και υποστήριξη των σκοπών του SBC GREECE προς τους κρατικούς φορείς της εκτελεστικής και νομοθετικής εξουσίας, καθώς και η συμμετοχή σε διαβουλεύσεις.

Ο κ. Κατσακιώρης δήλωσε σχετικά: «Με τιμά ιδιαίτερα η εμπιστοσύνη των μελών που με ανέδειξαν ως αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. Εξίσου τιμητικό για μένα είναι και το γεγονός ότι ο Προέδρος και το Δ.Σ. με επέλεξαν ως Πρόεδρο της Επιτροπής Διαβούλευσης. Μέσα από τον διάλογο και την ενημέρωση των κρατικών φορέων και οργανισμών, επιθυμούμε να επιτύχουμε τον κοινό στόχο της βιώσιμης ανάπτυξης των πόλεων, της βελτίωσης της καθημερινότητας και της εργασίας των κατοίκων και των χρηστών των κτιρίων, για τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος και της θερμοκρασίας του πλανήτη. Δυστυχώς οι πρόσφατες πυρκαγιές, που επιβάρυναν ακόμα περισσότερο το αστικό, και όχι μόνο τοπίο, έρχονται να μας υπενθυμίσουν ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για στοχευμένες δράσεις στο δομημένο περιβάλλον, στη διαχείριση της ενέργειας και των πόρων μέσα από την αγαστή συνεργασία κρατικών και ιδιωτικών, ευρωπαϊκών, διεθνών και τοπικών φορέων και οργανισμών. Απαιτείται άμεσος σχεδιασμός και εφαρμογή λύσεων».

Το Συμβούλιο Αειφόρων Κτιρίων Ελλάδος, SBC GREECE, είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός φορέας, μοναδικό και επίσημο μέλος του World Green Building Council (WGBC) στην Ελλάδα, του μεγαλύτερου οργανισμού παγκοσμίως με σημαντική επιρροή στην αγορά της αειφόρου διαχείρισης.

Η Schneider Electric προωθεί πράσινες τεχνολογίες και λύσεις για τα κτίρια, με σκοπό τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και αναβάθμισης υφιστάμενων κτιρίων και τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Με την ενεργή συμμετοχή της στο WGBC, η εταιρεία αποδεικνύει τη βαρύτητα και τη σημασία που δίνει προς την κατεύθυνση για ένα βιώσιμο μέλλον για όλους, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων με την πλήρη αξιοποίηση της τεχνολογίας.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Comments are closed.