Ταϊβάν: Ζητά τη βοήθεια της Ευρώπης για την προστασία των ψηφιακών υποδομών

0

Η Ταϊβάν θέλει να αποφύγει το ενδεχόμενο να βγει «offline», σε περίπτωση που υπάρξει κάποια ζημιά στις τηλεπικοινωνιακές της υποδομές. Με αυτόν τον στόχο, ζητά τη βοήθεια της Ευρώπης.

Οι υπουργοί της Ταϊβάν επισκέφθηκαν τις Βρυξέλλες και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Μεγάλης Βρετανίας και του Λουξεμβούργου, αναζητώντας υποστήριξη για τις προσπάθειες δημιουργίας μιας πιο ανθεκτικής ψηφιακής υποδομής – και, εάν χρειαστεί, πλήρους υποστήριξης. Οι προσπάθειες γίνονται εν μέσω αναφορών ότι η Ταϊβάν υποπτεύεται πως κινεζικά πλοία έκοψαν δύο υποθαλάσσια καλώδια, «κόβοντας» την πρόσβαση στο διαδίκτυο για χιλιάδες πολίτες της.

«Προετοιμαζόμαστε για να γίνουμε πιο ανθεκτικοί. Οι τηλεπικοινωνίες είναι φυσικά πολύ σημαντικές όσον αφορά στην ανθεκτικότητα για ολόκληρη τη χώρα», δήλωσε σε συνέντευξγ του ο υφυπουργός Οικονομίας της Ταϊβάν, Chern-Chyi Chen. Η Ταϊβάν «εργάζεται με εταίρους» για να αυξήσει την ανθεκτικότητά της σε αυτό το μέτωπο, πρόσθεσε ο ίδιος, αναφερόμενος στα δορυφορικά συστήματα ως έναν τομέα συνεργασίας.

Η Υπουργός Ψηφιακών Υπηρεσιών της Ταϊβάν, Audrey Tang, είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία ενός δορυφορικού εφεδρικού δικτύου. Επισκέφτηκε τον πάροχο δορυφόρων OneWeb που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο στα μέσα Ιουνίου. Την επίσκεψή της ακολούθησαν αναφορές στα διεθνή μέσα ότι η OneWeb θα παρέχει δορυφορική πρόσβαση στην Ταϊβάν μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Και οι δύο υπουργοί, ωστόσο, αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν εάν οι προσπάθειες στοχεύουν σε προετοιμασία, απέναντι σε ένα σενάριο στο οποίο η Κίνα προκαλεί ζημιά σε υποθαλάσσια καλώδια.

Ερωτηθείς για τον κίνδυνο, ο Chen είπε ότι «υπάρχει εκπαίδευση έκτακτης ανάγκης», αλλά πρόσθεσε ότι δεν βλέπει «μια άμεση και συγκεκριμένη στρατιωτική απειλή». Σε ένα δελτίο τύπου που εκδόθηκε μετά την επίσκεψη της Tang στην OneWeb, τονίστηκε ότι η Ταϊβάν αντιμετωπίζει «αβεβαιότητες όπως οι σεισμοί και οι ξένες δυνάμεις εδώ και χρόνια». «Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, είναι πιθανό η Ταϊβάν να υποστεί διακοπή των επικοινωνιών από ένα κατεστραμμένο υποβρύχιο καλώδιο», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η OneWeb δεν είναι ο μόνος ευρωπαϊκός δορυφορικός πάροχος που πλησίασε η Ταϊβάν. Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στις Βρυξέλλες στα τέλη Ιουνίου, η Tang ανέφερε ότι η χώρα συνεργάζεται ήδη με τον πάροχο SES. Αυτή η συνεργασία επικεντρώνεται γύρω από ένα αίτημα της κυβέρνησης της Ταϊβάν για «ταχεία αποκατάσταση των υπηρεσιών cloud σε ένα σενάριο καταστροφής», για το οποίο η SES και η Microsoft δημιούργησαν ένα ιδιωτικό δίκτυο 5G.

Ο Chen είπε ότι υπάρχουν «έργα δορυφορικής συνεργασίας με ευρωπαϊκές χώρες», αλλά δεν διευκρίνισε ποια είναι αυτά. Την περασμένη εβδομάδα, η Λιθουανία δημοσίευσε μια νέα στρατηγική για την Ασία, στην οποία δήλωσε ότι θέλει να ενισχύσει τη συνεργασία με την Ταϊβάν σε θέματα τεχνολογίας και ανθεκτικότητας.

Η Ταϊβάν προέτρεψε, επίσης, την ΕΕ να συνεργαστεί σε θέματα κυβερνοασφάλειας, με τις δύο πλευρές να μένουν ενήμερες γύρω από τις διάφορες απειλές. «Αν υπάρχουν πολλές απειλές που στοχεύουν τα διαφορετικά οικοσυστήματα, μπορούμε να δημιουργήσουμε κοινή χρήση δεικτών», είπε η Tang σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στα τέλη Ιουνίου.

Φωτογραφία από CEphoto, Uwe Aranas Creative Commons


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.