Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να περιορίσουν την πρόσβαση της Κίνας στο cloud

0

Η αμερικανική κυβέρνηση ετοιμάζεται να περιορίσει την πρόσβαση των κινεζικών εταιρειών στις αμερικανικές υπηρεσίες cloud computing, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Οι νέοι κανονισμοί, εφόσον λάβουν τη σχετική έγκριση, πιθανότατα θα απαιτήσουν από τους αμερικανικούς παρόχους υπηρεσιών cloud, όπως η Amazon και η Microsoft, να ζητούν άδεια από την κυβέρνηση των ΗΠΑ προτού παρέχουν υπηρεσίες cloud computing -που χρησιμοποιούν προηγμένα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης- σε πελάτες τους από την Κίνα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου αναμένεται να εφαρμόσει τον περιορισμό μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ως μέρος της επέκτασης της πολιτικής ελέγχου των εξαγωγών ημιαγωγών που παρουσιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο.

Η Κίνα δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα ελέγχει τις εξαγωγές ορισμένων μετάλλων που χρησιμοποιούνται ευρέως στη βιομηχανία των ημιαγωγών, σε μια ακόμη εξέλιξη στην κλιμακούμενη διαμάχη με τις ΗΠΑ για την πρόσβαση σε chipset υψηλής τεχνολογίας.

Οι έλεγχοι στα μέταλλα, τους οποίους η Κίνα είπε ότι εφαρμόζει για την προστασία της εθνικής ασφάλειας και των συμφερόντων της, θα απαιτήσουν από τους εξαγωγείς να ζητούν άδεια για τη μεταφορά ορισμένων προϊόντων γαλλίου και γερμανίου.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.