Ευρωπαϊκή Ένωση και Ιαπωνία ενισχύουν τη συνεργασία στα chipset

0

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εμβαθύνει τη συνεργασία με την Ιαπωνία στους ημιαγωγούς, όπως ανακοίνωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, Thierry Breton, καθώς οι δύο πλευρές επιθυμούν να ενισχύσουν τον έλεγχο μιας τεχνολογίας που είναι ζωτικής σημασίας για τους τομείς της άμυνας, των ηλεκτρονικών και της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Η ΕΕ και η Ιαπωνία θα συνεργαστούν για να παρακολουθήσουν την αλυσίδα εφοδιασμού των chipset και να διευκολύνουν την ανταλλαγή ερευνητών και μηχανικών, όπως είπε ο Breton. Η ΕΕ θα υποστηρίξει, επίσης, τις ιαπωνικές εταιρείες ημιαγωγών, που εξετάζουν το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν δραστηριότητες εντός της Ευρώπης.

Η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ ΕΕ και Ιαπωνίας έρχεται καθώς το ευρωπαϊκό μπλοκ έχει δεσμευτεί να μειώσει την εξάρτησή του από την Κίνα, η οποία στοχεύει να αυξήσει τις δυνατότητές της στις προηγμένες τεχνολογίες, όπως τα chipset. «Κάναμε πολύ σαφές ότι θέλουμε απλώς να αποβάλουμε τον κίνδυνο», είπε ο Breton.

Ο ίδιος συναντήθηκε, επίσης, με τον Υπουργό Ψηφιακών Υποθέσεων της Ιαπωνίας, Taro Kono, τον Υπουργό Εσωτερικών και Επικοινωνιών, Takeaki Matsmoto, και την υφυπουργό Οικονομίας Εμπορίου και Βιομηχανίας, Fusae Ota, για τις πρώτες υπουργικές συνομιλίες ΕΕ-Ιαπωνίας για την ψηφιακή εταιρική σχέση.

Συμφώνησαν να συνεργαστούν για την υποθαλάσσια καλωδιακή συνδεσιμότητα, τους ημιαγωγούς και την κυβερνοασφάλεια, καθώς και σε άλλους τομείς της ψηφιακής οικονομίας.

Σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο Breton είπε ότι μεγάλο μέρος των συζητήσεων αφορούσε στην τεχνητή νοημοσύνη, προσθέτοντας ότι ένας νέος γύρος συνομιλιών θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, στο πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.