Close Menu
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Μελέτες
    • Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη
    • Startup
    • TV
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AIBRIEF
Facebook X (Twitter) Instagram
  • ABOUT
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • NEWSLETTER
Τετάρτη, 9 Ιουλίου
Facebook X (Twitter) YouTube LinkedIn RSS
InfoCom
  • Telecoms
  • IT
  • AI
  • Security
  • Επιχειρήσεις
    • Μελέτες
    • Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη
    • Startup
    • TV
  • Πρόσωπα
    • Στελέχη
    • Συνεντεύξεις
    • Απόψεις
  • Today
  • SmartTalks
  • eMagazine
  • Weekly Telecom
  • AIBRIEF
InfoCom
Home»Επιχειρήσεις»Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη

Σεμινάρια Space4Beginners με στόχο την έμπνευση των νέων στον τομέα του διαστήματος

31/05/2023infocomBy infocom4 Mins Read Εταιρ. Κοιν. Ευθύνη

Με πρωτοβουλία του Corallia του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά, της θερμοκοιτίδας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος στην Ελλάδα (ESA BIC Greece), του ελληνικού cluster στον τομέα των Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών (si-Cluster) και με την υποστήριξη του προγράμματος InnORBIT, διοργανώθηκε τον Μάιο σειρά σεμιναρίων Space4Beginners που ενέπνευσαν πάνω από 214 νέους και νέες στη χρήση διαστημικών τεχνολογιών και δεδομένων.

Τα σεμινάρια παρείχαν μια ολιστική επισκόπηση των βασικών τεχνικών, οικονομικών, και διαχειριστικών προκλήσεων του διαστήματος. Οι ομιλίες, αν και εισαγωγικές, απευθύνονταν σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές ή νέους επαγγελματίες και ερευνητές που ασχολούνται ή θα ήθελαν να ασχοληθούν με το διάστημα.

Ο Διευθυντής του Προγράμματος ESA BIC Greece, Πρόεδρος του si-Cluster και συνιδρυτής του Corallia του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά, Δρ. Jorge-A. Sanchez-P., δήλωσε σχετικά: «Όταν μιλάμε για διάστημα οι περισσότεροι έχουμε στο μυαλό μας έναν αστροναύτη, τη Σελήνη, ένα διαστημόπλοιο, οπότε δεν σκεφτόμαστε εύκολα να ασχοληθούμε με κάτι τέτοιο. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι το Διάστημα δεν είναι κάτι εξωτικό. Το 95% των δραστηριοτήτων για το διάστημα είναι για γήινες δραστηριότητες. Δραστηριότητες Ηλεκτρολόγου και Μηχανολόγου Μηχανικού, Χημικού Μηχανικού, Επιστημών Υγείας, Ανάπτυξης Λογισμικού, Διαχείρισης δεδομένων, κ.λπ. Είναι επίσης σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η διαστημική τεχνολογία δεν βοηθά μόνο τους αστροναύτες και τους επιστήμονες να ερευνήσουν αστέρια, πλανήτες και τη δημιουργία του σύμπαντος. Για την καθημερινή μας ζωή μεγάλης σημασίας είναι η μεταφορά τεχνολογίας από διαστημικές σε καθημερινές εφαρμογές και η χρήση των διαστημικών δεδομένων και σημάτων».

Ο τομέας του Διαστήματος αποτελεί κινητήρια δύναμη ανάπτυξης, απασχόλησης και ανταγωνιστικότητας σε πολλούς τομείς της οικονομίας. Πρόκειται για μια αγορά άνω των €400Β παγκοσμίως, η οποία μεγαλώνει με σχεδόν διψήφιο ρυθμό κατά μέσο όρο τα τελευταία 10 χρόνια, ενώ στην Ελλάδα κινείται με διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης ακόμη και μέσα στην κρίση. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι η διαστημική αγορά φεύγει πλέον από το πεδίο των κυβερνητικών υπηρεσιών και οδεύει στο πεδίο του ιδιωτικού επιχειρείν.

Η μεγάλη συμμετοχή στα σεμινάρια αυτά έδειξε πως οι διαστημικές τεχνολογίες δεν είναι κάτι απομακρυσμένο και εξαιρετικά εξειδικευμένο. Η τεχνολογική πρόοδος έχει φτάσει και στην Ελλάδα και με ραγδαίους ρυθμούς εξελίσσεται και η Ελληνική Διαστημική Τεχνολογία. Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια βρίσκονται πλέον πιο κοντά στο να αναπτύξουν καινοτόμες ιδέες και μέσα από το ESA BIC Greece να δημιουργήσουν τις δικές τους startups στον τομέα του διαστήματος.

Το ESA BIC Greece υποστηρίζει startups που αναπτύσσουν τεχνολογίες στον τομέα του Διαστήματος, στοχεύουν στην ανάπτυξη υπηρεσιών και λύσεων με τη χρήση δεδομένων και σημάτων που λαμβάνουμε από το Διάστημα και που μεταφέρουν τεχνολογίες από εφαρμογές στο Διάστημα σε εφαρμογές για οποιαδήποτε άλλη οικονομική δραστηριότητα.

Με την είσοδο μιας startup στη θερμοκοιτίδα του ESA BIC Greece, της δίνεται οικονομική στήριξη €50.000 ανά startup, άλλα προνόμια αξίας άνω των €100.000 από υποστηρικτές, παροχή στέγασης στο Innohub, τεχνική, επιχειρηματική και νομική συμβουλευτική, εκπαίδευση, πρόσβαση στο εκτεταμένο δίκτυο της ESA και του si-Cluster, πρόσβαση σε χρηματοδότες, υποδομές και λογισμικό και τα δικαιώματα χρήσης του ESA BIC brand. Το ESA BIC Greece έχει Μόνιμη Ανοιχτή Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων για την περίοδο 2021-2025, με επόμενη προθεσμία εκκίνησης αξιολόγησης αιτήσεων στις 16 Οκτωβρίου 2023. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν από νομικά πρόσωπα με έδρα στην Ελλάδα (όχι άνω των 5 ετών), και από φυσικά πρόσωπα, τα οποία κατοικούν με άδεια εργασίας στην Ελλάδα με υποχρέωση ίδρυσης νομικής οντότητας στην Ελληνική επικράτεια.

Τα σεμινάρια κάλυψαν τις εξής θεματικές με ομιλητές παγκοσμίου εμβέλειας: “A new Space Revolution: Overview of space activities in Europe and the world” (Thomas Τanghe/SpaceTec), “Basics on Earth Observation, Copernicus for developers” (Michael Hylind/SpaceTec), “Commercialization in LEO” (Omar Qaise/OQ Technologies), “Basics on cubesats & microsatellites” (Vaios Lappas, NKUA), “Success stories from entrepreneurs” (Antonis Gotsis/ INSIGHIO, George Koureas/PROMILIST, George Mendrinos/CAIUS, Anestis Katsounaros/ SPACEIS), “Basics on AI for space” (Eleni Mathioulaki – Athena Research Center), “How to apply to ESA and ESA BIC Greece” (Orfeas Voutyras/Corallia), “Funding opportunities in space technologies” (Youssef Sabbah/TechTour).

Περισσότερες πληροφορίες στο www.esa-bic.gr και πλάνο υποστήριξης υποβολής στο https://www.esa-bic.gr/cut-off-date-october/.

Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!

Infocom Today
SmartTalks

bic corallia esa InnORBIT si-Cluster Space4Beginners
Share. Facebook Twitter LinkedIn Email Copy Link
infocom

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Generation Next: ολοκληρώθηκε ο 3ος κύκλος δωρεάν μαθημάτων STEAM για 400 εκπαιδευτικούς

25 χρόνια τράπεζα αίματος Vodafone με πάνω από 5.500 μονάδες αίματος

Δωρεάν παροχή επικοινωνίας για τους συνδρομητές κινητής Nova στη Ιεράπετρα

Η Cosmote Telekom διευκολύνει την επικοινωνία των συνδρομητών της σε Σπάτα, Ραφήνα & Ιεράπετρα

Η Vodafone στηρίζει τους συνδρομητές της στην Ιεράπετρα

H ΔΕΗ φέρνει τη βιωσιμότητα στα σχολεία της Κρήτης

Comments are closed.

Εγγραφείτε στο Weekly Telecom
* indicates required
RSS BizNow.gr
  • 200 εκατ. ευρώ για να μπουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην παγκόσμια αγορά
  • IRIS: Στα 1.000 ευρώ το συνολικό ημερήσιο όριο – Αύξηση και μέχρι το τέλος του έτους
  • Πλαίσιο: Ιστορικό ρεκόρ στις πωλήσεις και συγκρατημένη αισιοδοξία για το 2025
  • Υπογραφή πρόσκλησης για την εξωστρέφεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ύψους 200 εκατ. ευρώ
  • Startups: Ρεκόρ 91 δισ. δολαρίων στις χρηματοδοτήσεις venture capital το 2025
  • Πιερρακάκης: Υποστηρίζουμε τη δημιουργία του ψηφιακού ευρώ
  • Η Mind The Hack καλωσορίζει τον Γιώργο Γεωργίου στο Management Board της εταιρείας
RSS itsecuritypro.gr
  • Στις 19 Νοεμβρίου το InfoCom World 2025 – AI-Volution: A Brave New World!
  • Η HP επεκτείνει τη διαθεσιμότητα της πλατφόρμας Workforce Experience Platform στην ελληνική αγορά
  • Απειλή η Κβαντική Υπολογιστική για την Παγκόσμια Κυβερνοασφάλεια: Οι τρεις μεγαλύτεροι κίνδυνοι σύμφωνα με την Kaspersky
  • VigorAP 905: νέο AX3000 Dual Band Wi-Fi 6 Access Point από τη DrayTek
  • SOC4SME: Δωρεάν Παροχή Υπηρεσιών Κυβερνοασφάλειας για τις Ελληνικές ΜμΕ
  • ClickFix: Η νέα απειλή στον κυβερνοχώρο για τη διάδοση ransomware σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση της ESET
  • Στρατηγική διάκριση για την Infinitum που λαμβάνει την πιστοποίηση GitLab Select-Level Partner ενισχύοντας τη δυναμική της στο χώρο των DevSecOps
Infocom Today

Copyright 2024 | All Rights Reserved

Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.