Μια νέα μελέτη από την Juniper Research δείχνει ότι η συνολική αξία των συναλλαγών μέσω κινητού τηλεφώνου στις αναδυόμενες αγορές θα φτάσει τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια έως το 2027, μια αύξηση που ξεπερνά τα 500 δισεκατομμύρια δολάρια από το 2023.

Με μια ανάπτυξη της τάξεως του 33%, η αγορά, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, ενισχύεται, σε μεγάλο βαθμό, από τη μετάβαση στο PaaP (Payments-as-a-Platform), ένα μοντέλο που επιτρέπει σε τρίτους να προσφέρουν προϊόντα μέσω εφαρμογών mobile money.

Η έρευνα προσδιόρισε το PaaP ως κινητήριο μοχλό ανάπτυξης της αγοράς, καθώς δίνει τη δυνατότητα σε τρίτες εταιρείες να έχουν μεγαλύτερη πρόσβαση στους χρήστες, χωρίς οι πάροχοι κινητής τηλεφωνίας να πρέπει να αναπτύξουν, από μόνοι τους, πρόσθετες υπηρεσίες.

Την ίδια στιγμή, αυτό δίνει τη δυνατότητα και για μεγαλύτερα έσοδα για τους παρόχους υπηρεσιών mobile money, ενώ τους επιτρέπει να ανταποκρίνονται στις ολοένα και πιο εξελιγμένες απαιτήσεις των χρηστών.

Η έρευνα προέβλεψε ότι, έως το 2027, θα υπάρχουν 411 εκατομμύρια χρήστες εξελιγμένων MFS (Mobile Financial Services) στις αναδυόμενες αγορές. Αυτή η αύξηση, που φτάνει στο 40%, είναι αποτέλεσμα της παροχής μιας ποικιλίας υπηρεσιών, όπως τα μικροδάνεια, μέσω των οποίων ικανοποιείται η αυξανόμενη ζήτηση από τους χρήστες.

Η Cara Malone, συν-συγγραφέας της έρευνας, δήλωσε: «Οι πωλητές πρέπει να εφαρμόσουν εξελιγμένα MFS με αποτελεσματικό τρόπο, διαφορετικά θα χάσουν έδαφος στον αυξανόμενο ανταγωνισμό. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί καλύτερα μέσω νέων προσεγγίσεων, όπως η μόχλευση των υφιστάμενων δεδομένων που διαθέτουν οι πάροχοι, ώστε να επιτρέψουν την εναλλακτική αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας, δίνοντας τη δυνατότητα για πολύ μεγαλύτερες ευκαιρίες δανεισμού».

Η έκθεση παρότρυνε τους παρόχους υπηρεσιών mobile money να αξιοποιήσουν τα αναλυτικά στοιχεία για να διατηρήσουν το πελατολόγιο τους και να καταπολεμήσουν τον αυξανόμενο ανταγωνισμό. Αποκτώντας πολύτιμες πληροφορίες για τη συμπεριφορά και τις προτιμήσεις των καταναλωτών, θα είναι σε θέση να παρέχουν καλύτερα προσαρμοσμένες υπηρεσίες στους τελικούς χρήστες.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.