Η Επίτροπος Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Mariya Gabriel, παραιτήθηκε από τη θέση της, καθώς αναλαμβάνει την πρόκληση για τον σχηματισμό μιας νέας κυβέρνησης συνασπισμού της Βουλγαρίας.

Η Gabriel επιλέχθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον αρχηγό του κόμματός της, τον Boyko Borissov, για να γίνει η επόμενη πρωθυπουργός της Βουλγαρίας. Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας, Rumen Radev, της έδωσε εντολή να σχηματίσει κυβέρνηση.

Η Βουλγάρα κεντροδεξιά πολιτικός ανέλαβε Επίτροπος για τις ψηφιακές υποθέσεις το 2017 και το χαρτοφυλάκιο της έρευνας, της καινοτομίας, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού στην αρχή της τρέχουσας θητείας, το 2019.

Σε δήλωσή της, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula von der Leyen, είπε ότι αποδέχτηκε την παραίτηση και ευχαρίστησε την Gabriel για την «εποικοδομητική και φιλική συνεισφορά της».

«Εύχομαι στη Mariya Gabriel ό,τι καλύτερο και είμαι σίγουρη ότι η ευρωπαϊκή της εμπειρία, σε αυτό και στο προηγούμενο Σώμα των Επιτρόπων, θα αξιοποιηθεί σωστά για τη χώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το χαρτοφυλάκιο της Gabriel θα διαχειρίζεται η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος, Margrethe Vestager, και ο Αντιπρόεδρος Μαργαρίτης Σχοινάς, με την Vestager να επιβλέπει θέματα καινοτομίας και έρευνας και τον Σχοινά θέματα εκπαίδευσης και πολιτισμού.

Η Βουλγάρα πολιτικός έχει επτά ημέρες, έως τις 22 Μαΐου, για να σχηματίσει κυβέρνηση υπό την ηγεσία του κεντροδεξιού κόμματός Πολίτες για την Ευρωπαϊκή Ανάπτυξη της Βουλγαρίας (GERB), μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ελπίζοντας να σπάσει ένα πολιτικό αδιέξοδο που μετά από πέντε συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις σε δύο χρόνια δεν οδήγησαν σε έναν σταθερό συνασπισμό.

Φωτογραφία από European Parliament υπό Crrative Commons


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


13o Mobile Connected World - Έρχεται στις 5/10!

Η «καρδιά» του connectivity, των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G), των ιδιωτικών δικτύων, του 5G Standalone (SA), των smart cities αλλά και του μέλλοντος που βρίσκεται υπό ανάπτυξη με τη μορφή του 6G, θα «χτυπήσει» και φέτος στο Mobile Connected World!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.