Ισχυρή παρουσία της Lancom στο εξωτερικό για την ανάδειξη της Ελλάδας σε τηλεπικοινωνιακή πύλη

0

Τα στελέχη της Lancom παρευρέθηκαν στο 11o Central and Eastern Europe Carriers and Enterprises Event, που πραγματοποιήθηκε στις 22-24 Μαρτίου, στην Οπάτια της Κροατίας και στη συνέχεια ακολούθησε το μεγαλύτερο συνέδριο Peering στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Τα Peering Days πραγματοποιήθηκαν στις 28-30 Μαρτίου στη Σόφια με μεγάλη συμμετοχή κορυφαίων εταιρειών της τηλεπικοινωνιακής αγοράς καθώς αποτελούν τη μεγαλύτερη εκδήλωση για τηλεπικοινωνιακούς παρόχους στην ευρύτερη περιοχή.

Η Lancom ανέδειξε για μία ακόμα φορά τη σημασία της Ελλάδας ως τηλεπικοινωνιακή «πύλη» των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που διαθέτει τρία ιδιόκτητα Data Centers, τα οποία καλύπτουν γεωγραφικά το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, προσφέροντας ένα πλήρες φάσμα υπηρεσιών cloud (IaaS/PaaS/SaaS), Data Center αλλά και τηλεπικοινωνιών FTTB (Fiber to the Business).

«Στο 11o Central and Eastern Europe Carriers and Enterprises Event, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με κορυφαίους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και να παρουσιάσουμε τις ευκαιρίες ανάπτυξης που προσφέρει η χώρα μας. Είμαστε βέβαιοι από τις επαφές που είχαμε στο εξωτερικό ότι θα προκύψουν πολλές νέες συνεργασίες τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο κ. Νίκος Ζαχαριάδης, Γενικός Διευθυντής της Lancom. «Η γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας ως τηλεπικοινωνιακός κόμβος, είναι πλέον αναγνωρίσιμη από όλους τους τηλεπικοινωνιακούς παίκτες και αυτό αποδεικνύεται από το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για την Ελλάδα και το Balkan Gate στο συνέδριο».

Τα Peering Days που ακολούθησαν στη Σόφια στις 28-30 Μαρτίου, είχαν επίσης μεγάλη προσέλευση από στελέχη εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην τηλεπικοινωνιακή αγορά, καθώς είναι ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή συνέδρια που απευθύνεται σε network engineers, peering coordinators, internet providers, cloud administrators και data center operators, στην Περιφέρεια της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους, τα στελέχη της Lancom παρουσίασαν τα ιδιόκτητα data centers της εταιρείας, καθώς το Balkan Gate Thessaloniki, ως το βόρειο σημείο διασύνδεσης της χώρας μας, εξελίσσεται ταχύτατα σε ένα από τα σημαντικότερα κέντρα διακίνησης δεδομένων προς τα Βαλκάνια, την Τουρκία και την Ιταλία. Το Balkan Gate Crete, θα ολοκληρώσει τον άξονα Θεσσαλονίκη – Αθήνα – Κρήτη, θα είναι το νότιο σημείο διασύνδεσης όλων των παρόχων υποθαλάσσιων οπτικών ινών στη χώρα μας και θα αποτελέσει τη νέα τηλεπικοινωνιακή πύλη προς την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ. Γιώργος Νώλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του από τη συμμετοχή της Lancom στα συνέδρια αλλά και από την αναγνώριση της χώρας μας ως σημείου σημαντικού ενδιαφέροντος για τις τηλεπικοινωνιακές ευκαιρίες που προσφέρει. «Η στρατηγική της Lancom είναι να δημιουργήσει μια αξιόπιστη και ασφαλή υποδομή δικτύωσης μέσω των διασυνδεδεμένων data centers της, προσφέροντας σημεία παρουσίας (PoP) σε όλους τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους που επιθυμούν πρόσβαση στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια, την Τουρκία, την Ιταλία και την Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη. Ως η μοναδική πλέον Ελληνική εταιρεία που διαθέτουμε ιδιόκτητα Data Center και υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών στη χώρα μας, είμαστε ενθουσιασμένοι που είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε τους μεγαλύτερους τηλεπικοινωνιακούς παίκτες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης. Το Balkan Gate Thessaloniki, αποτελεί ήδη μια αναγνωρίσιμη δύναμη στα Βαλκάνια και αυτό επιβεβαιώνει τη στρατηγική μας για την ανάπτυξη του Balkan Gate Crete».

Share.

Comments are closed.