ΗΠΑ: Τέλος στην κόντρα παρόχων – αεροπορικών για τη χρήση του C-band

0

Τέσσερις μεγάλοι πάροχοι υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ συμφώνησαν σε μια σειρά δεσμεύσεων, που έχουν σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες των αεροπορικών εταιρειών και για να τους επιτρέψουν τη χρήση του φάσματος της ζώνης C στην πλήρη έκταση του.

«Αυτές οι εθελοντικές δεσμεύσεις θα υποστηρίξουν την ανάπτυξη πλήρους ισχύος στο C-Band. Έχουν δημιουργηθεί για να ελαχιστοποιούν τον λειτουργικό αντίκτυπο στις λειτουργίες μας στο C-Band», αναφέρει η επιστολή, που υπογράφεται από ανώτερα στελέχη των AT&T, Verizon, T-Mobile US και UScellular.

Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας βρίσκονται σε διαμάχη με τον κλάδο των αεροπορικών εταιρειών εδώ και αρκετό καιρό, καθώς ο τελευταίος έχει αντιταχθεί σθεναρά στη διάθεση του φάσματος της ζώνης C για υπηρεσίες 5G, φοβούμενος παρεμβολές στα υψομετρικά που χρησιμοποιούνται από τα αεροσκάφη.

Όπως σημειώνουν οι πάροχοι στην επιστολή τους, η FCC ενέκρινε αδειοδοτήσεις και τεχνικούς κανόνες για να διασφαλίσει την ασφαλή συνύπαρξη μεταξύ του φάσματος της ζώνης C (3,7 GHz έως 3,98 GHz) και των ραδιουψομέτρων (4,2 GHz έως 4,4 GHz). «περισσότερα από 220 megahertz μακριά», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι πάροχοι.

Στο τέλος του 2021, η AT&T και η Verizon προσφέρθηκαν να μειώσουν την ισχύ του 5G, ιδιαίτερα κοντά σε αεροδρόμια και ελικοδρόμια, για έξι μήνες, και στη συνέχεια να αναβάλουν εντελώς την ανάπτυξη του κοντά σε αεροδρόμια. Το περασμένο καλοκαίρι, συμφώνησαν να καθυστερήσουν την ανάπτυξη του 5G στο C-band, κοντά σε αεροδρόμια των ΗΠΑ, για έναν ακόμη χρόνο.

Όπως αναφέρει η Verizon, οι νέες δεσμεύσεις θα της επιτρέψουν να χρησιμοποιήσει πλήρως τις συχνότητες της ζώνης C για 5G «μέχρι την προηγουμένως συμφωνηθείσα προθεσμία της 1ης Ιουλίου».

Share.

Comments are closed.