Παρασκευή, 31 Μαρτίου

MWC: Τα πάντα Hola της τεχνολογίας! [Weekly Telecom]

0

Με το MWC23 να αποτελεί παρελθόν, ο GSMA προχώρησε σε έναν πρώτο απολογισμό, αναφέροντας πως η φετινή έκθεση έδωσε τη δυνατότητα για συζήτηση, έμπνευση και επιχειρηματικές συμφωνίες, σε ολόκληρο το οικοσύστημα της κινητής τηλεφωνίας. Γεγονός που ήταν αλήθεια δεδομένου ότι περισσότερα από 88.500 άτομα παρακολούθησαν με φυσική παρουσία το συνέδριο.

Το 56% μάλιστα από βιομηχανίες (verticals) που γειτνιάζουν, επηρεάζουν η επηρεάζονται από το οικοσύστημα της κινητής και των τηλεπικοινωνιών. Οι συμμετέχοντες προήλθαν από 202 χώρες, με 2.400 εκθέτες, χορηγούς και συνεργάτες, αλλά και πάνω από 1.000 ομιλητές. Το 4YFN υποδέχτηκε σχεδόν 800 εκθέτες, περισσότερους από 375 ομιλητές και πάνω από 250 παρουσιάσεις. Τέλος, πάνω από 2.400 δημοσιογράφοι και αναλυτές κάλυψαν την έκθεση. Δεν ξέρουμε πόσα δις δουλειές κλείστηκαν αλλά για την πόλη που φιλοξενει το συνέδριο δημιουργήθηκε ένας τζίρος 350 εκατομμυρίων ευρώ και 7.400 θέσεις εργασίας. Muy bien όπως λέμε και στη γλώσσα μας! Και ναι, υπάρχουν και εκεί διαφωνούντες -ελάχιστοι- που έκαναν διαδηλώσεις κατά του M.W.C.!

Στο συνέδριο όπως ήταν αναμενόμενο κυριάρχησε η διαμάχη για το fair share αλλά και το open gate που ανακοίνωσε το GSMA, ενώ στην έκθεση οι τεχνολογικές ανακοινώσεις -που ήδη έχουμε δημοσιεύσει- έπεφταν με ρυθμό πολυβόλου. Η Ελληνική αποστολή τίμησε τα εθνικά χρώματα και ήταν πιο οργανωμένη από κάθε άλλη φορά. Τέλος, όλοι, έδωσαν ραντεβού στο MWC Barcelona 2024 που θα πραγματοποιηθεί στις 26-29 Φεβρουαρίου 2024.

Εμείς, συνεχίζουμε με το υλικό από τη Βαρκελώνη αλλά και με ειδήσεις από την Ελληνική αγορά, που βέβαια είναι λίγες γιατί μέσα σε μία εβδομάδα πένθους και οδύνης δεν βγάζει κανείς δελτία τύπου και δεν γίνονται ανακοινώσεις. Το βέβαιο είναι ότι θα επανέλθουμε μέσα στην εβδομάδα με ειδήσεις από τη Βαρκελώνη, γιατί τα νέα πρέπει να καταναλώνονται φρέσκα!

Stay tuned και μην ξεχάσετε το Women in Digital που οργανώνεται την Τρίτη στο Divani Caravel. Δείτε το πρόγραμμαδηλώστε δωρεάν συμμετοχή και ελπίζουμε να σας δούμε και από κοντά. CU!

Κάντε click και διαβάστε στο Weekly Telecom όλα όσα γράφονται και όλα όσα δε γράφονται, για την αγορά ICT την εβδομάδα που μας πέρασε!

Share.

Comments are closed.