Επενδύσεις δισεκατομμυρίων για τηλεπικοινωνιακά δίκτυα στο cloud

0

Σύμφωνα με έρευνα της Capgemini, οι μεγάλοι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι θα επενδύσουν κατά μέσο όρο 1 δισεκατομμύριο δολάρια ο καθένας στον τομέα του network cloud transformation. Η μελέτη προβλέπει ότι οι εταιρείες που θα επενδύσουν νωρίς, θα κάνουν πολύ γρήγορα απόσβεση του μισού κόστους.

Συγκεκριμένα, η έρευνα προβλέπει ότι το 46% της χωρητικότητας των τηλεπικοινωνιακών δικτύων θα είναι εξ ολοκλήρου cloud native μέσα στα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια. Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, αναμένεται ότι οι πάροχοι θα πρέπει να επενδύουν τουλάχιστον 200 εκατομμύρια δολάρια ετησίως, για cloud transformation, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου – εξ ου και το εύρημα του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Αυτά τα 200 εκατομμύρια δολάρια -ή 206 εκατομμύρια δολάρια, για την ακρίβεια- είναι ένα μέσο ποσό, με τις δαπάνες να ποικίλλουν σημαντικά βάσει των ετήσιων εσόδων. Οι μεγαλύτεροι πάροχοι, εκείνοι με έσοδα άνω των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως, υπολογίζεται πως θα επενδύουν 348 εκατομμύρια δολάρια, επομένως θα μπορούσαν να πετύχουν επενδύσεις ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε διάστημα πέντε ετών.

Η εταιρεία προβλέπει ότι οι λεγόμενοι «early adopters» τηλεπικοινωνιακών πλατφορμών που βασίζονται στο cloud, θα ανακτήσουν το 47% της επένδυσής τους εντός μιας περιόδου τριών έως πέντε ετών. Η ίδια έρευνα ορίζει τους «early adopters» ως εκείνους με μια ολοκληρωμένη στρατηγική cloud, με καλά καθορισμένους στόχους και χρονοδιαγράμματα, αλλά και εκείνους που αναμένουν ότι περισσότερο από το 50 τοις εκατό της χωρητικότητας του δικτύου τους θα βρίσκεται στο cloud.

Η Capgemini αναφέρεται στα συνήθη οφέλη που προκύπτουν από τον συγκεκριμένο μετασχηματισμό, στα οποία συμπεριλαμβάνεται η δυνατότητα μείωσης ΤΟΥ κόστους και δημιουργίας εσόδων από το Open RAN, αλλά και η γρήγορη διάθεση δυνητικά προσοδοφόρων υπηρεσιών και περιπτώσεων χρήσης, ειδικά μέσω των δικτύων πέμπτης γενιάς (5G).

Μέσω των σχετικών διαδικασιών, οι πάροχοι αναμένεται να βελτιστοποιήσουν το συνολικό κόστος ιδιοκτησίας δικτύου (TCO) κατά 13%, κάτι που θα οδηγήσει σε μια εξοικονόμηση κόστους 260-380 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως. εΠΙΠΡΌΣΘΕΤΑ, αναμένεται να παρουσιάσουν επιπλέον έσοδα 110-210 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.


Ακολουθήστε το Infocom.gr και στα Google News, για όλες τις τελευταίες εξελίξεις από τον κόσμο των τηλεπικοινωνιών και της τεχνολογίας!


25ο Συνέδριο InfoCom World - Έρχεται στις 14/12!

Το Infocom World 2023 έρχεται με κεντρικό μήνυμα «Diginvest in Greece: New Horizons!» Φέτος, το συνέδριο θα βρεθεί στο σταυροδρόμι του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα!

Πραγματοποιήστε, άμεσα και δωρεάν, την εγγραφή σας!

Share.

About Author

Ο Χρήστος Κοτσακάς είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στον χώρο του τεχνολογικού, επιχειρηματικού και διεθνούς ρεπορτάζ, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον του στα new media, τις νέες τεχνολογίες και τις startups. Έχει συνεργαστεί με μια σειρά από ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα, σε τομείς όπως η αρθρογραφία, η επικοινωνία και η ενημέρωση.

Comments are closed.