Το βρετανικό νόμισμα θα αποκτήσει ψηφιακή μορφή – Ξεκινά διαβούλευση

0

Μια ψηφιακή λίρα Αγγλίας που θα υποστηρίζεται από το κράτος είναι πιθανό να διατεθεί μέσα στην τρέχουσα δεκαετία, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Βρετανίας.

Και τα δύο ιδρύματα θέλουν να διασφαλίσουν ότι το κοινό θα έχει πρόσβαση σε ασφαλή χρήματα, που θα είναι εύκολα στη χρήση τους στη ψηφιακή εποχή.

Ο Βρετανός υπουργός οικονομικών, Jeremy Hunt, δήλωσε ότι το ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας (CBDC) θα μπορούσε να αποτελέσει έναν νέο «αξιόπιστο και προσβάσιμο» τρόπο για πληρωμές. Αλλά δεν αναμένεται να αναπτυχθεί πριν από το 2025.

«Θέλουμε πρώτα να διερευνήσουμε τι είναι δυνατό, ενώ πάντα φροντίζουμε να προστατεύουμε τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα», είπε ο Hunt. Το Υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Αγγλίας αναμένεται πως θα ξεκινήσουν μια επίσημη διαβούλευση για το ψηφιακό νόμισμα σήμερα, Τρίτη.

Ο Πρωθυπουργός Rishi Sunak ζήτησε από την Τράπεζα της Αγγλίας να εξετάσει την υποστήριξη ενός τέτοιου νομίσματος, το 2021, ως Υπουργός. Τον Οκτώβριο του 2022, ο υπουργός του Sunak, Andrew Griffith, προειδοποίησε ότι μια μακρά καθυστέρηση θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στην οικονομία.

Share.

Comments are closed.