Ινδία: Η Apple θέλει να κατασκευάζει το 25% των iPhone στη χώρα

0

Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Εμπορίου της Ινδίας, στόχος της Apple είναι να κατασκευάζει το 25% του συνόλου των iPhone στην χώρα. Ο Piyush Goyal, υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας, χαρακτήρισε την Apple ως «άλλη μια ιστορία επιτυχίας».

«Η Apple βρίσκεται ήδη στο 5-7% της παραγωγής της στην Ινδία. Αν δεν κάνω λάθος, στοχεύουν να φτάσουν έως και το 25% της παραγωγής», τόνισε ο Goyal κατά τη διάρκεια δηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε συνέδριο.

Πέρυσι, η Apple ξεκίνησε να συναρμολογεί το iPhone 14 στην Ινδία. Ήταν η πρώτη φορά που ο τεχνολογικός γίγαντας από την California παρήγαγε -τόσο κοντά στην κυκλοφορία του- το νεότερο μοντέλο στη συγκεκριμένη χώρα. Η εταιρεία κατασκευάζει iPhone εκεί από το 2017, αλλά αυτά ήταν συνήθως παλαιότερα μοντέλα.

Η ταϊβανέζικη Foxconn, ο κύριος συναρμολογητής των iPhone της Apple, κατασκευάζει τα smartphone στο εργοστάσιό της στο Sriperumbudur, στην ανατολική Ινδία. Οι αναλυτές της JPMorgan ανέφεραν τον Σεπτέμβριο ότι η Apple θα μπορούσε να κατασκευάζει το 25% όλων των iPhone στην Ινδία μέχρι το 2025.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, η Apple προσπαθεί να διαφοροποιήσει την παραγωγή από την Κίνα, όπου επί του παρόντος κατασκευάζει το μεγαλύτερο μέρος των smartphone της, μετά και τις αστάθειες στην παραγωγή που έκαναν την εμφάνιση τους πέρυσι, από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Η Apple κατέχει μερίδιο μόλις 5% στην αγορά smartphone της Ινδίας, αλλά ο Διευθύνων Σύμβουλος, Tim Cook, θεωρεί εδώ και καιρό την Ινδία ως μια πιθανή περιοχή για την ανάπτυξη της.

Share.

Comments are closed.