Παρασκευή, 24 Μαρτίου

Συνεχίζονται οι περικοπές θέσεων εργασίας στην τεχνολογία, με 10.000 από την Microsoft

0

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα περικόψει 10.000 θέσεις εργασίας και θα καταγράψει επιβάρυνση 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς οι πελάτες της στο cloud computing επανεκτιμούν τις δαπάνες τους και η ίδια προετοιμάζεται για πιθανή ύφεση.

Οι απολύσεις προστίθενται στις δεκάδες χιλιάδες που ανακοινώθηκαν τους τελευταίους μήνες σε ολόκληρο τον τεχνολογικό τομέα, ο οποίος έχει παρουσιάσει κάμψη μετά από μια ισχυρή περίοδο ανάπτυξης κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Σε ένα σημείωμα προς το προσωπικό, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, σημείωσε πως οι πελάτες θέλουν να «βελτιστοποιήσουν τις ψηφιακές δαπάνες τους για να κάνουν περισσότερα με λιγότερα» και «να είναι προσεκτικοί, καθώς ορισμένα μέρη του κόσμου βρίσκονται σε ύφεση και άλλα προβλέπουν μια τέτοια ύφεση».

Ο Nadella είπε ότι οι απολύσεις, που επηρεάζουν λιγότερο από το 5% του εργατικού δυναμικού της Microsoft, θα ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, η εταιρεία θα συνεχίσει τις προσλήψεις σε «στρατηγικούς τομείς». Το AI είναι πιθανό να αποτελέσει έναν από αυτούς.

Η ανακοίνωση έρχεται την ίδια χρονική στιγμή με την έναρξη των απολύσεων στην Amazon, σε λιανική και cloud computing. Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου άρχισε να ειδοποιεί τους εργαζομένους την Τετάρτη για τις δικές του περικοπές θέσεων εργασίας, που θα φτάσουν τις 18.000.

Σε εσωτερικό σημείωμα που επικαλείται το Reuters, η Amazon ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι που θα επηρεαστούν από αυτές τις περικοπές, στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και την Κόστα Ρίκα, θα ενημερωθούν άμεσα. Οι εργαζόμενοι στην Κίνα θα ειδοποιηθούν μετά την Κινεζική Πρωτοχρονιά.

Share.

Comments are closed.