Παρασκευή, 24 Μαρτίου

Ουκρανία: Οι πάροχοι αγωνίζονται να διατηρήσουν τα δίκτυα σε λειτουργία

0

Οι κυλιόμενες διακοπές ρεύματος που προκαλούνται από τις ρωσικές επιθέσεις στο ουκρανικό δίκτυο καθιστούν πιο δύσκολο για τους παρόχους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή να διατηρήσουν τα δίκτυα σε λειτουργία.

Κατά μέσο όρο, το 25% των σταθμών βάσης βρίσκονται εκτός λειτουργίας ανά πάσα στιγμή, λόγω των συνεχιζόμενων ρωσικών χτυπημάτων στο ουκρανικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας. Είναι χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, κατά τη διάρκεια του περασμένου Νοεμβρίου, το 59% των σταθμών βάσης δεν λειτουργούσε.

Οι τοπικοί πάροχοι αναζητούν μπαταρίες με μεγαλύτερη διάρκεια, που θα είναι σε θέση να διατηρήσουν το δίκτυο ενεργό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια διακοπών ρεύματος, καθώς και γεννήτριες. «Δεν ζητάμε χρήματα, ζητάμε μπαταρίες», τονίζει χαρακτηριστικά στέλεχος της Lifecell. «Κανείς δεν έχει απόθεμα μπαταριών».

Η Kyivstar, η Lifecell και η Vodafone Ukraine ενημερώθηκαν από τους κατασκευαστές ότι οι μονάδες θα χρειαστούν τρεις ή τέσσερις μήνες για την παραγωγή τους, όπως αναφέρει ο Stanislav Prybytko, διευθυντής για τις κινητές επικοινωνίες στο υπουργείο ψηφιακού μετασχηματισμού της Ουκρανίας. «Ήταν απροσδόκητο για εμάς, γιατί η επίθεση ήταν τόσο μαζική και είχε μεγάλο αντίκτυπο στο ενεργειακό σύστημα».

Και οι τρεις πάροχοι επιτρέπουν την πλήρη περιαγωγή μεταξύ των δικτύων τους, σε μια προσπάθεια να κρατήσουν τους κατοίκους της χώρας online σε περίπτωση που κάποιοι σταθμοί βγουν εκτός λειτουργίας. Παράλληλα, οι πάροχοι προσπαθούν να αποκτήσουν μεγαλύτερη προτεραιότητα πρόσβασης στο ενεργειακό δίκτυο.

Άλλωστε, σύμφωνα με μελέτη της ITU, η Ουκρανία θα χρειαστεί τουλάχιστον 1,79 δισεκατομμύρια δολάρια για να επαναφέρει τον τομέα των τηλεπικοινωνιών της στα προπολεμικά επίπεδα.

Share.

Comments are closed.