Παρασκευή, 24 Μαρτίου

Ο ΓΓΤΤ Αθανάσιος Στάβερης, στις εγκαταστάσεις της Hellas Sat

0

O Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Αθανάσιος Στάβερης, επισκέφτηκε τις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της Hellas Sat στην Κοφίνου της Κύπρου και συναντήθηκε τόσο με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, Χριστόδουλο Πρωτοπαπά, όσο και με στελέχη της εταιρείας.

Ο ΓΓΤΤ, ενημερώθηκε, τόσο για τις τρέχουσες δράσεις της εταιρείας στους τομείς των υπηρεσιών δορυφορικής διαδικτυακής διασύνδεσης στη ναυτιλία, στην κινητή τηλεφωνία και στις απομακρυσμένες περιοχές της Ευρώπης και της Αφρικής, όσο και για τις μελλοντικές που περιλαμβάνουν την εκτόξευση του Hellas Sat 5, αλλά και επέκταση σε άλλους τομείς όπως: DataCenter, Cloud Services, παροχή περιεχομένου ΟΤΤ, αλλά και Remote TVProduction που είναι η νέα τάση στην τηλεοπτική τεχνολογία.

Επίσης, πραγματοποιήθηκε επίδειξη του τρόπου διαδικτυακής μεταφοράς και συγκέντρωσης στο κέντρο τηλεοπτικής εκπομπής της Hellas Sat στην Κύπρο, δεκάδων τηλεοπτικών προγραμμάτων από την Ελλάδα, Μέση Ανατολή και Αφρική, όπως πχ το HD δορυφορικό κανάλι της ΕΡΤ και άλλων περιφερειακών καναλιών (4ε κλπ) και η μετέπειτα εκπομπή τους στις δορυφορικές τηλεοπτικές πλατφόρμες των δορυφόρων της Hellas Sat, αλλά και ενημέρωση του κ. Στάβερη για τις τάσεις στον τομέα των δορυφορικών υπηρεσιών, τη συνεργασία με δίκτυα 4G & 5G κ.α.

Ας σημειωθεί ότι οι εργασίες για την ανάπτυξη των νέων υπηρεσιών, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο δεδομένου ότι οι κτιριακές εγκαταστάσεις βρίσκονται στην τελική φάση. Τέλος, σύμφωνα με το business plan, ο ρυθμός ανάπτυξης της εταιρείας -που σήμερα είναι 12%- εκτιμάται ότι τα επόμενα χρόνια, με την ανάπτυξη των νέων δραστηριοτήτων, θα ξεπεράσει το 16%.

Share.

Comments are closed.