Κοινός φορτιστής και στην Ινδία: Υποχρεωτικό το USB Type-C από το 2025

0

Οι κατασκευαστές ηλεκτρονικών συσκευών έχουν προθεσμία έως τον Μάρτιο του 2025, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι τα προϊόντα που πωλούν στα ράφια των καταστημάτων της Ινδίας διαθέτουν θύρα USB Type-C για φόρτιση.

Υπό την ονομασία «οδηγία για τον κοινό φορτιστή», η εντολή καλεί τους κατασκευαστές συσκευών όπως τα smartphones να διασφαλίσουν ότι ακολουθούν ένα κοινό πρότυπο ενσύρματης φόρτισης μέσω USB Type-C. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη δώσει προθεσμία έως τις 28 Δεκεμβρίου 2024 στους κατασκευαστές, για συμμόρφωση με μια σχετική οδηγία.

«Υπάρχει μια παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού όσον αφορά στους φορτιστές, επομένως πρέπει να ευθυγραμμιστούμε με το παγκόσμιο χρονοδιάγραμμα», δήλωσε ο Rohit Kumar Singh από το υπουργείο καταναλωτικών υποθέσεων, μιλώντας στους Economic Times. «Στην Ινδία, η εφαρμογή της οδηγίας θα ξεκινήσει τρεις μήνες μετά από εκείνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα Android smartphones διαθέτουν θύρες USB Type-C και πως η Apple είναι ουσιαστικά η εταιρεία που θα κληθεί να κάνει την αλλαγή και να απομακρυνθεί από τις θύρες Lightning. Σημειώνεται πως η ινδική κυβέρνηση έχει επίσης δημιουργήσει μια ομάδα για να εξετάσει τη σκοπιμότητα ύπαρξης ενός κοινού προτύπου φόρτισης για τα wearables που πωλούνται στην χώρα.

Η προθεσμία του Μαρτίου 2025 ισχύει και για τα smartphones, ενώ οι κατασκευαστές φορητών υπολογιστών έχουν έως το 2026 για να πραγματοποιήσουν τις απαιτούμενες αλλαγές.

Share.

Comments are closed.