Σε αναδιοργάνωση προχωρά η Xiaomi – Αλλαγή και στη θέση του προέδρου

0

Τρία κορυφαία στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Wang Xiang, αναμένεται να αποχωρήσουν από τα καθήκοντα τους στην Xiaomi, σύμφωνα με εσωτερική ενημέρωση που επικαλούνται οι Financial Times.

Ο Lu Weibing, ο οποίος εντάχθηκε στην εταιρεία πριν από τρία χρόνια για να ηγηθεί του brand Redmi, θα αντικαταστήσει τον Wang στη θέση του προέδρου. Δύο συνιδρυτές, ο Hong Feng και ο Wang Chuan, θα παραιτηθούν από τις καθημερινές τους δραστηριότητες, σύμφωνα με σημείωμα που απέστειλε στους υπαλλήλους ο πρόεδρος της Xiaomi, Lei Jun. Η κίνηση αφήνει τον Lei ως τον μοναδικό συνιδρυτή που έχει απομείνει με λειτουργικό ρόλο στην εταιρεία.

«Η Xiaomi πέτυχε μια ομαλή παράδοση της σκυτάλης», σημείωσε ο Lei στην ενημέρωση, προσθέτοντας ότι η εταιρεία «αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες αυτήν τη στιγμή» και πως θα βελτιώσει περαιτέρω τη λειτουργική της απόδοση.

Τα έσοδα του ομίλου μειώθηκαν κατά 9,7%, φτάνοντας στα 9,8 δισ. δολάρια για το τρίμηνο που έκλεισε τον Σεπτέμβριο, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2021, αφού οι πωλήσεις επλήγησαν από τη μείωση της παγκόσμιας ζήτησης για smartphone και την αδύναμη καταναλωτική δαπάνη στην Κίνα.

Η Xiaomi αποκάλυψε ότι μια επένδυση ύψους 1,43 δισ. δολαρίων που πραγματοποιήθηκε πέρυσι για την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, έχει συμβάλει στην αύξηση του κόστους έρευνας και ανάπτυξης.

Share.

Comments are closed.