Παρασκευή, 24 Μαρτίου

Ισχυρή ανάπτυξη για την Lamda Hellix (πλέον Digital Realty)

0

Με το υπό κατασκευή τρίτο κέντρο δεδομένων της στην Αθήνα, ATH-3, να μπαίνει σε λειτουργία τον Μάρτιο 2023 και το τέταρτο ATH-4 να έχει λάβει οικοδομική άδεια η Lamda Hellix βρίσκεται σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης.

Ταυτόχρονα η εν λόγω εταιρεία έχει ξεκινήσει την υλοποίηση data center στο Ηράκλειο της Κρήτης και σύμφωνα με πληροφορίες έχει εξαγοράσει διπλανό οικόπεδο στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις της στο Κορωπί, σχεδιάζοντας το ATH-5.

Η συνολική επένδυση για τα ATH-4 και 5 είναι της τάξεως των 200 εκατ. ευρώ, ενώ όπως είπε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Hellix που πλέον ονομάζεται Digital Realty (όπως η ομώνυμη αμερικάνικη εταιρεία που την έχει εξαγοράσει) Απόστολος Κάκκος, οι μέχρι στιγμής ανακοινωμένες επενδύσεις της «έχουν συνολική προστιθέμενη οικονομική αξία άνω των 2 δισ. ευρώ και για εξυπηρετηθούν τα επόμενα χρόνια το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας θα διπλασιαστεί».

Με την ολοκλήρωσή του το ATH-3 θα είναι το μεγαλύτερο data center στη χώρα, ικανό να υποστηρίξει έως και 6,8 MW χωρητικότητας εντός των εγκαταστάσεων έκτασης 8.600 τ.μ. και ήδη έχει πετύχει τη διάθεση του 70% της χωρητικότητάς του. Το ATH-4, προβλέπεται να προσθέσει επιπλέον 6,8 MW ισχύος όταν λειτουργήσει, εντός του 2024.

Σε συνδυασμό με την διευρυμένη παρουσία της Digital Realty στην Κρήτη, όπου αναπτύσσει νέο data center στο Ηράκλειο, τα ATH-3 και ATH-4 θα αποτελέσουν μέρος του ευρύτερου σχεδιασμού της Digital Realty για ενίσχυση της παρουσίας της στην περιοχή της Μεσογείου με την Ελλάδα βασική στρατηγική πύλη προς την Ανατολική Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στις εγκαταστάσεις της Digital Realty στο Κορωπί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο στόχο της κυβέρνησης σε πέντε χρόνια ο κλάδος της τεχνολογίας να συμμετέχει κατά 10% στο ΑΕΠ της χώρας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι υπουργοί Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, George Tsunis και ο διευθύνων σύμβουλος της Digital Realty, Bill Stein.

Κατά τη διάρκειά της ανακοινώθηκε η αποχώρηση του Απόστολου Κάκκου από το τιμόνι της εταιρείας, έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες (η Lamda Hellix είναι δικό του δημιούργημα) και η ανάληψη των καθηκόντων του διευθύνοντος συμβούλου από τον Αλέξανδρο Μπεχράκη, δεξί χέρι του κ. Κάκκου τα τελευταία 11 χρόνια.

Όπως είπε ο κ. Κάκκος «όντας επιχειρηματίας εδώ και 25 χρόνια, αποφάσισα ότι δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη στιγμή κλείνοντας το κεφάλαιο Lamda Hellix και ανοίγοντας το κεφάλαιο Digital Realty, να ανοίξει ένα καινούργιο κεφάλαιο και για μένα σε προσωπικό επίπεδο, έτσι ώστε να μπορέσω πλέον να αφιερώσω περισσότερο ποιοτικό χρόνο στην οικογένειά μου, τη σύζυγο και τις κόρες μου και ταυτόχρονα να συνεχίσω και να προχωρήσω άλλες, υπάρχουσες και καινούργιες, εξίσου δημιουργικές επιχειρηματικές προκλήσεις».

Share.

Comments are closed.