Παρασκευή, 24 Μαρτίου

Huawei: Συμφωνία με την Oppo για τις πατέντες του 5G – Deal και στη Σ. Αραβία

0

Ο κινεζικός τεχνολογικός γίγαντας Huawei θα χορηγήσει άδεια για χρήση πατεντών γύρω από τα δίκτυα πέμπτης γενιάς (5G) στην ανταγωνιστική εταιρεία κατασκευής κινητών, την Oppo, καθώς προσπαθεί να «ξεκλειδώσει» μια νέα πηγή δημιουργίας εσόδων.

Η Huawei και η Oppo, ο τέταρτος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο, υπέγραψαν μια «παγκόσμια συμφωνία πολλαπλών αδειών για διπλώματα ευρεσιτεχνίας, η οποία καλύπτει βασικές πατέντες κινητής τηλεφωνίας, συμπεριλαμβανομένου του 5G».

Η Huawei διαθέτει ένα τεράστιο χαρτοφυλάκιο με περισσότερες από 100.000 πατέντες παγκοσμίως, ενώ θεωρείται ένας από τους κορυφαίους κατόχους διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας σε σχέση με την τεχνολογία 5G.

Προηγουμένως, η εταιρεία είχε δηλώσει ότι ανέμενε έσοδα 1,2 δισεκατομμυρίων έως 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την αδειοδότηση της πνευματικής της ιδιοκτησίας μεταξύ 2019 και 2021. Η Huawei είπε ότι ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες για έσοδα από πνευματική ιδιοκτησία για το 2021, αλλά δεν παρείχε αριθμητικά δεδομένα.

Το 5G έχει εξελιχθεί σε σημείο «τριβής» μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, με τις δύο πλευρές να το βλέπουν ως κρίσιμη τεχνολογία. Ωστόσο, οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει ανησυχίες ότι η Huawei αντιπροσωπεύει απειλή για την εθνική ασφάλεια και έχουν πιέσει και άλλα έθνη να «μπλοκάρουν» την κινεζική εταιρεία από το 5G. Η ίδια η εταιρεία έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι αποτελεί απειλή για την εθνική ασφάλεια.

Την ίδια στιγμή, ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping και ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας, Salman, υπέγραψαν μια σειρά στρατηγικών συμφωνιών, συμπεριλαμβανομένης μιας που αφορά στην Huawei, στο πλαίσιο επίσκεψης που αναμένεται να ενισχύσει τους πολιτικούς και οικονομικούς δεσμούς των δύο χωρών.

Την Πέμπτη, οι δύο πλευρές υπέγραψαν μια «συνολική στρατηγική συμφωνία εταιρικής σχέσης». Σύμφωνα με Σαουδάραβες αξιωματούχους, το deal για την Huawei Technologies σχετίζεται με το cloud computing, τα κέντρα δεδομένων και την κατασκευή μονάδων υψηλής τεχνολογίας σε πόλεις της Σαουδικής Αραβίας.

Share.

Comments are closed.