Οι κυβερνοεπιθέσεις κοστίζουν στις επιχειρήσεις 1.200 δολάρια ανά εργαζόμενο

0

Οι επιχειρήσεις πληρώνουν 1.197 δολάρια ανά εργαζόμενο κάθε χρόνο, για την αντιμετώπιση κυβερνοεπιθέσεων που πραγματοποιούνται σε email, εφαρμογές, cloud collaboration υπηρεσίες και apps. Αυτό σημαίνει ότι μια εταιρεία 500 εργαζομένων ξοδεύει κατά μέσο όρο 600.000 δολάρια ετησίως, σύμφωνα με μια νέα έρευνα για την Perception Point, που πραγματοποιήθηκε από την Osterman Research.

Μια κυβερνοεπίθεση σε ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που έχει… βρει τον στόχο της, χρειάζεται κατά μέσο όρο 86 ώρες για να αντιμετωπιστεί από το προσωπικό ασφαλείας. Ως αποτέλεσμα, ένας ειδικός επί θεμάτων ασφαλείας, χωρίς υποστήριξη, μπορεί να χειριστεί μόνο 23 περιστατικά email ετησίως, που αντιπροσωπεύουν ένα άμεσο κόστος 6.452 δολαρίων ανά περιστατικό.

Οι επιθέσεις σε εφαρμογές ή υπηρεσίες cloud είναι λιγότερο δαπανηρές. Χρειάζονται κατά μέσο όρο 71 ώρες για να επιλυθούν, πράγμα που σημαίνει ότι ένας επαγγελματίας μπορεί να χειριστεί 28 περιστατικά ετησίως με μέσο κόστος 5.305 δολάρια ανά περιστατικό. Αυτός είναι, επίσης, ένας τύπος επιθέσεων που δεν πρόκειται να εξαφανιστεί, με το 80 τοις εκατό των ερωτηθέντων να αναφέρει ότι τα νέα κανάλια, συμπεριλαμβανομένων των εφαρμογών cloud collaboration, θα είναι σημαντικά ή εξαιρετικά σημαντικά για την παραγωγικότητα των εργαζομένων τους μέχρι το 2024.

Η έκθεση διαπιστώνει, επίσης, ότι οι οργανισμοί σχεδιάζουν να υιοθετήσουν τουλάχιστον ένα νέο εργαλείο ασφαλείας για την καταπολέμηση των απειλών μέσα στο επόμενο έτος, με το 69% να σχεδιάζει να αναπτύξει τρία ή περισσότερα. Οι μισοί χρησιμοποιούν ήδη έξι ή περισσότερα διαφορετικά εργαλεία επικοινωνίας και συνεργασίας, με το 19% να χρησιμοποιεί εννέα. Η χρήση ενός τόσο μεγάλου φάσματος εργαλείων αυξάνει τον αριθμό των φορέων που μπορούν να στοχεύσουν οι επιτιθέμενοι.

Περισσότερο από το 70 τοις εκατό των ερωτηθέντων πιστεύει επίσης ότι η συχνότητα των απειλών για την ασφάλεια θα παραμείνει η ίδια ή θα αυξηθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, ενώ όλα τα είδη επιθέσεων γίνονται πιο εξελιγμένα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για επιθέσεις κατά εφαρμογών και υπηρεσιών συνεργασίας στο cloud. Το 72 τοις εκατό των ερωτηθέντων λέει ότι οι επιθέσεις κατά των υπηρεσιών αποθήκευσης στο cloud έχουν γίνει πιο εξελιγμένες μέσα στον περασμένο χρόνο.

Share.

Comments are closed.