Ιταλία: Οι πάροχοι ζητούν μέτρα κατά των αυξήσεων και των διακοπών ρεύματος

0

Το ιταλικό λόμπι των τηλεπικοινωνιών κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναζητήσει τρόπους για να βοηθήσει τη βιομηχανία να αντιμετωπίσει το αυξανόμενο κόστος της ενέργειας και για να να προστατεύσει τα δίκτυα της χώρας από τυχόν προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος, σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται το Reuters.

Η ενεργειακή κρίση, όπως τονίζει η πηγή, έρχεται επιπροσθέτως των άλλων επιχειρηματικών ανησυχιών που αντιμετωπίζουν οι φορείς εκμετάλλευσης των τηλεπικοινωνιακών δικτύων στην Ευρώπη, οι οποίοι βρίσκονται παγιδευμένοι μεταξύ υψηλών επενδυτικών αναγκών και χαμηλών αποδόσεων.

Σε επιστολή που έστειλε στον αρμόδιο Επίτροπο για θέματα βιομηχανίας, Thierry Breton, η Assotelecomunicazioni ζήτησε να αντιμετωπίζονται οι πάροχοι ως βιομηχανίες που απαιτούν υψηλά ποσά ενέργειας, μια κίνηση που θα διευκόλυνε την πρόσβαση τους σε μέτρα για τη μείωση των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας.

«Οι εταιρείες του τομέα των τηλεπικοινωνιών συνεχίζουν να βρίσκονται αντιμέτωπες με αυξήσεις στο κόστος της προμήθειας ενέργειας, ενώ πρέπει να διασφαλίσουν τη συνέχεια των υπηρεσιών τους», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Καθώς ο κίνδυνος για ελλείψεις στο ηλεκτρικό ρεύμα αυξάνεται μετά την απόφαση της Ρωσίας να μειώσει την παροχή φυσικού αερίου στον απόηχο της σύγκρουσης στην Ουκρανία, οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι προετοιμάζονται για πιθανές διακοπές που θα μπορούσαν να βλάψουν μέρος του δικτύου τους.

Σε δήλωσή του, εκπρόσωπος της ΕΕ είπε ότι η επιστολή ελήφθη και ότι θα ακολουθήσει απάντηση σε εύθετο χρόνο, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή έχει ήδη λάβει ορισμένα μέτρα για τη διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού σε βιομηχανίες που παρέχουν βασικά προϊόντα και υπηρεσίες στην οικονομία.

Share.

Comments are closed.