Είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για το μέλλον και τις προοπτικές που ανοίγονται -Διονύσης Χιντζίδης – Πρόεδρος & CEO, Performance Technologies

0

Συναντήσαμε τον κ. Διονύση Χιντζίδη, Πρόεδρο και CEO της Performance Technologies, όπου σε συνέντευξη που μας παραχώρησε, ανέδειξε όλες τις προκλήσεις που πηγάζουν από την υιοθέτηση του ψηφιακού μετασχηματισμού, την αξιοποίηση εργαλείων cloud business και Business Analytics, καθώς επίσης και για τις σημαντικές εξελίξεις στην ανάπτυξη της εταιρίας αλλά και την ανθρωποκεντρική προσέγγιση που εφαρμόζει.

Συνέντευξη στον Βλάση Αμανατίδη

Κύριε Χιντζίδη, ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός βρίσκεται στον πυρήνα της ατζέντας των συζητήσεων κάθε επιχείρησης και οργανισμού σήμερα. Τι σημαίνει για εσάς ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός, τι ανάγκες καλύπτει και πως μετουσιώνεται σε πράξη μέσα από τις λύσεις και υπηρεσίες της Performance Technologies;

Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός είναι ουσιαστικά η ενσωμάτωση της τεχνολογίας στην παραγωγική διαδικασία μίας επιχείρησης. Είναι ο μετασχηματισμός του ίδιου του αντικειμένου λειτουργίας σε ψηφιακό ή έστω ψηφιακά εξαρτώμενο. Ανάλογα με την περιοχή, αυτό αγγίζει τα προϊόντα, τη σχεδίαση, τη λειτουργία, την προβολή, την επικοινωνία – θα δυσκολευτούμε πολύ να βρούμε τομέα μίας επιχείρησης που δεν επηρεάζεται έντονα. Στην Ελλάδα παρατηρούμε γενικά ότι οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις έχουν πιο άμεσες επιδιώξεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού. Κάποιες επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα οι τράπεζες, το αντιλαμβάνονται ως θέμα επιβίωσης, για κάποιες άλλες είναι πρόκληση και για άλλες ευκαιρία. Για εμάς είναι όλα τα παραπάνω. Οι κύριες από τις τεχνολογίες που εμπλέκονται είναι ήδη βασικός πυλώνας της δραστηριότητας μας. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να πετύχουν το μέγιστο αποτέλεσμα έγκαιρα, στον μικρότερο χρόνο, έτσι ώστε να απελευθερώσουν πόρους για να επιταχύνουν τον μετασχηματισμό τους.

Αναπόσπαστο στοιχείο του ψηφιακού μετασχηματισμού είναι σίγουρα το Cloud Business. Ποια είναι η δική σας προσέγγιση στις υλοποιήσεις έργων με βάση το Cloud Business;

Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι πελάτες μας έχουν ήδη ξεκινήσει να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο public cloud. Για τους περισσότερους, η μετάβαση αρχικά σε περιβάλλον hybrid cloud, πιστεύουμε ότι αφενός μεν θα εξελιχθεί σε multi-cloud (ιδίως για τους μεγαλύτερους εξ αυτών), αφετέρου δε, θα είναι αμφίδρομη προς και από το cloud. Επομένως έχουν ανάγκη από συνεργάτες που με την τεχνογνωσία τους θα τους συνοδεύσουν σε αυτό τo “συνεχές ταξίδι”, δίνοντας επιλογές και λύσεις όσον αφορά τον τρόπο που θα λειτουργούν στο νέο περιβάλλον, διατηρώντας τον έλεγχο του κόστους και μεγιστοποιώντας τα οφέλη. Η Performance προσφέρει υπηρεσίες Cloud εδώ και πολλά χρόνια αλλά πρόσφατα επενδύσαμε και στη δημιουργία ενός dedicated τμήματος υπηρεσιών cloud, του Cloud Business Unit, ώστε να προσφέρουμε στους πελάτες μας ένα ευρύ φάσμα συμβουλευτικών υπηρεσιών και λύσεων. Αυτές οι υπηρεσίες και λύσεις δεν περιορίζονται μόνο στην απλή μετάπτωση παραγωγικών φορτίων, αλλά στοχεύουν στην εξασφάλιση της εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας σε περιβάλλον Hybrid/Multi Cloud, μέσω της συνεχούς παρακολούθησης και αξιολόγησης του περιβάλλοντος, καθώς και τη συνεχή προσαρμογή του στα νέα δεδομένα. Στην Performance έχουμε μεγάλη εμπειρία σε περιοχές όπως το Backup & Disaster Recovery, το IT και Enterprise Service Management, Application Performance Monitoring, Testing Automation, Business Analytics κ.α. που τώρα συνδυάζονται με νέες υπηρεσίες όπως Cloud Adoption Readiness, Landing Zone Design, Well Architected Assessment, Cloud Migration & Μanaged services, ώστε να προσφέρουμε τη δυνατότητα ενιαίας αυτοματοποιημένης λειτουργίας end-to-end, ανεξάρτητα από το που βρίσκονται οι υποδομές και οι πόροι που χρησιμοποιούνται. Θεωρούμε ότι αυτός είναι ένας μοναδικός συνδυασμός που μας διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό, ιδιαίτερα τώρα με τις νέες συνθήκες και το εύρος των επιλογών/προκλήσεων που εισάγει το cloud.

Ποια τα οφέλη για τις Ελληνικές Επιχειρήσεις και τους Οργανισμούς που προκύπτουν από την υιοθέτηση εργαλείων Business Analytics; Πόσο ώριμες είναι ο συνθήκες στην αγορά για την επένδυση σε αυτές τις λύσεις και πως η Performance Technologies καλύπτει τις απαιτήσεις που προκύπτουν;

Ένα από τα θεμελιώδη συστατικά του ψηφιακού μετασχηματισμού είναι η υιοθέτηση νοοτροπίας και πρακτικών datadriven decision making, καθώς και η ανάπτυξη παρεμφερών λύσεων επιχειρηματικής ευφυΐας, που μπορούν να συμβάλλουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη ενός σύγχρονου οργανισμού. Οι οργανισμοί που είναι σε θέση να μετατρέπουν το σύγχρονο «πετρέλαιο» (δεδομένα) από «αργό» σε πηγή ενέργειας (actionable information) βελτιώνουν δραστικά τις πιθανότητες επιτυχίας τους στην αγορά. Καθώς οι επιχειρήσεις μετατρέπουν δεδομένα σε νοημοσύνη που μπορεί να αξιοποιηθεί, αποκτούν μια ολοκληρωμένη, ολιστική εικόνα των λειτουργιών και των πελατών τους. Αυτό βελτιώνει τη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων, αποκαλύπτει κρυμμένες ευκαιρίες και μειώνει πιθανούς κινδύνους.

Στην Performance συνεργαζόμαστε με τους πελάτες μας στην προσπάθειά τους να αξιοποιήσουν χρήσιμες και ενεργές πληροφορίες από τα δεδομένα τους. Για το σκοπό αυτό, χρησιμοποιούμε ισχυρές πλατφόρμες διαχείρισης και απεικόνισης δεδομένων όπως είναι οι Vertica, SAS, Dataiku, Microsoft και Tableau, για να συνδυάσουμε και να συσχετίσουμε δεδομένα από διάφορες πηγές, απεικονίζοντας τάσεις και συμπεριφορές με εξαιρετική απόδοση, ευελιξία και κλίμακα. Οι λύσεις που σχεδιάζουμε και υλοποιούμε παρέχουν προηγμένες, σύνθετες αναλύσεις στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων (και δυνητικά σε όλους τους χρήστες του οργανισμού) σε οποιαδήποτε συσκευή, μετατρέποντας έτσι τα δεδομένα σε νοημοσύνη που οδηγεί στη βέλτιστη επιχειρηματική δράση. Με τις λύσεις analytics που προσφέρουμε βοηθάμε τις επιχειρήσεις να εκμεταλλευτούν πλήρως τη δύναμη που μπορεί να παραχθεί από την ανάλυση κάθε τύπου δεδομένων, εσωτερικών και εξωτερικών, δομημένων και μη, ανεξάρτητα από το πού αυτά βρίσκονται. Να μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα τις λειτουργίες τους, τις ανάγκες των πελατών τους, να προβλέψουν μελλοντικές επιχειρηματικές ανάγκες και να αντιδράσουν κατάλληλα όταν εξωτερικοί παράγοντες επηρεάζουν την πορεία και το επιχειρηματικό αποτέλεσμα. Ενδεικτικά να αναφέρω πως οι λύσεις Analytics της Performance περιλαμβάνουν υπηρεσίες analytics deployment accelerator, για τον καθορισμό αρχιτεκτονικών ανάπτυξης και αυτοματισμού, για ανάπτυξη και αξιοποίηση υπηρεσιών συσκευασμένων σε τυποποιημένα tiers, και full lifecycle analytics υπηρεσίες που περιλαμβάνουν συμβουλευτικές, υλοποίηση πλατφόρμας, λύσεις επιχειρηματικής ευφυΐας, διαχείριση πληροφοριών και managed υπηρεσίες BI & Analytics.

Ενημερωθήκαμε σχετικά πρόσφατα για την αύξηση των μεγεθών της Performance Technologies και κυρίως για την πλήρη κάλυψη της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας. Τι σηματοδοτούν για εσάς αυτές οι θετικές εξελίξεις για την εταιρία;

Η Performance Technologies μεγαλώνει και εξελίσσεται συνεχώς. Πέραν της σημαντικής και σταθερής αύξησης των μεγεθών της, με ετήσιους ρυθμούς της τάξης του 20%, που οδήγησαν σε υπερδιαπλασιασμό όλων των δεικτών της (έσοδα, κερδοφορία, ανθρώπινο δυναμικό) την τελευταία 5ετία, μόλις πρόσφατα είχαμε την επιτυχή ολοκλήρωση αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 5 εκατ. ευρώ και την είσοδο σημαντικών θεσμικών επενδυτών, γεγονός που αποτελεί απόδειξη εμπιστοσύνης στην ισχυρή προοπτική ανάπτυξης της εταιρείας.

Ενισχυμένη με τα νέα κεφάλαια, η Performance θα εντείνει τις επενδύσεις της, τόσο με στόχο την συνέχιση της οργανικής ανάπτυξης, όσο και εξετάζοντας περιπτώσεις εξαγορών, όπου ελπίζουμε ότι σύντομα θα είμαστε σε θέση να κάνουμε πιο συγκεκριμένες ανακοινώσεις. Διαβλέπουμε πάντως ένα ιδιαίτερα ευνοϊκό περιβάλλον για την Performance τα επόμενα χρόνια, καθώς ο ρυθμός ανάπτυξης του χώρου που δραστηριοποιούμαστε αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν της Ελληνικής οικονομίας στο σύνολό της. Σε αυτό συντελούν διάφοροι παράγοντες, τόσο διεθνώς όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός, το Cloud, τα Big Data, η Τεχνητή Νοημοσύνη, κ.α., όσο και τοπικά, όπως προγράμματα ΕΣΠΑ, το ταμείο ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, η ισχυρή ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας μετά από χρόνια ύφεσης κ.α. Στην Performance είμαστε εξαιρετικά τοποθετημένοι, διαθέτοντας την τεχνογνωσία και track record επιτυχημένων engagements, για να παρέχουμε λύσεις που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των οργανισμών και επιχειρήσεων και τη μετάβαση τους στη ψηφιακή εποχή. Όλα τα παραπάνω αναμένουμε να μας δώσουν ευκαιρίες για να επιταχύνουμε την ανάπτυξη μας, έχουμε αυξήσει δε την προσπάθεια και τις επενδύσεις μας προκειμένου να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο αυτές τις ευκαιρίες. Συγκεκριμένα, έχουν αυξηθεί οι πόροι που διαθέτουμε σε Έρευνα και Ανάπτυξη για τη δημιουργία νέων καινοτόμων λύσεων που θα διευρύνουν περαιτέρω την πελατειακή μας βάση και τη γεωγραφική επέκταση αξιοποιώντας το SaaS/cloud μοντέλο. Επίσης για την περαιτέρω ενίσχυση των προσφερόμενων λύσεων σε τεχνολογικές περιοχές όπως τα analytics, data driven operations & user experience, cyber security και digital processes.

Είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για το μέλλον και τις προοπτικές που ανοίγονται, διευρύνοντας συνεχώς το πεδίο δραστηριότητας, με γνώμονα πάντα την αξία για τους πελάτες μας και το όφελος για την εταιρεία και τους εργαζομένους μας.

Κλείνοντας και αφού σας ευχαριστήσουμε για τη συνέντευξη θα θέλαμε να μας μιλήσετε λίγο για τους ανθρώπους της εταιρίας την ομάδα διοίκησης, την τεχνογνωσία, την εκπαίδευση και ευρύτερα τι σημαίνει για εσάς η ανθρωποκεντρική διαχείριση μιας εταιρίας τεχνολογίας.

Κύριο γνώρισμα της ομάδας διοίκησης και της ηγεσίας της Performance είναι ότι όλοι μας μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα και κοινές αξίες και δεσμευόμαστε από κοινού ως προς αυτές. Πιστεύουμε στη διαμόρφωση μιας κουλτούρας συνεργασίας που ενθαρρύνει τη λήψη πρωτοβουλιών και μία συλλογική προσέγγιση των ομάδων σε προβλήματα και αντίστοιχα σε λύσεις και εμπειρίες. Στηρίζουμε τη συνεχή ανάπτυξη των ανθρώπων μας, καθώς η συνεχής διαδικασία βελτίωσης και μάθησης εξασφαλίζει την ύπαρξη, συνέχεια και ανάπτυξη της ίδιας της εταιρείας.

Θέλουμε οι άνθρωποι μας να αισθάνονται εργασιακά ασφαλείς και να έχουμε ένα υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης και ανοικτής επικοινωνίας μεταξύ των μελών των ομάδων. Επιδιώκουμε να έχουμε ευελιξία και να προσαρμόζουμε την οργάνωση και λειτουργία μας τόσο με βάση τις ανάγκες των ανθρώπων μας, όσο και με τις εξωγενείς συνθήκες. Τέλος διαμορφώνουμε έναν χώρο εργασίας και μια επιχειρησιακή πρακτική που εξασφαλίζει την ποιότητα ζωής των ανθρώπων μας κατά την εργασία τους.

Όλα τα προαναφερθέντα είναι απαραίτητα για έναν οργανισμό όπως η Performance, ο οποίος από τη μία πλευρά αναπτύσσεται με ταχύ ρυθμό (ενδεικτικά να αναφέρω ότι στις αρχές του 2021 αριθμούσαμε 106 άτομα και σήμερα έχουμε ξεπεράσει τα 140) και από την άλλη επιδιώκει όχι μόνο να διατηρήσει αλλά και να μεταλαμπαδεύσει στα νέα μέλη του, όλα τα γνωρίσματα και τις αξίες που μας διακρίνουν και κάνουν μοναδικό τον οργανισμό μας και θα έλεγα ότι εξασφαλίζουν την μακρόπνοη ανάπτυξη και πρόοδο της Performance.


Ο Διονύσης Χιντζίδης είναι πρόεδρος και CEO της Performance Technologies από το 2016. Ξεκίνησε να εργάζεται στην εταιρία το 2000. Το 2011 ανέλαβε την Διεύθυνση Πωλήσεων και από το 2014 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας. Έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Plymouth στην Αγγλία και έχει μεταπτυχιακό σε Telematics Management από το Danube University of Krems, στην Αυστρία.

 

Share.

Comments are closed.